Har du besluttet dig for, at dit badeværelse skal males, så det får et flottere og mere tidssvarende udseende? Så er der nogle fejl, du helst skal undgå, hvis resultatet skal blive så godt som muligt.
Badeværelset er ét af boligens mest udfordrende og krævende rum, når det kommer til malerarbejde. Badeværelset er nemlig ét af de rum i hjemmet, hvor der findes såkaldte vådrumsområder. Og maling af vådrum kræver en anderledes og mere grundig tilgang, f.eks. i modsætning til maling af vægge og lofter i et almindeligt værelse.
Skal du selv i gang med at male badeværelse, har vi lavet denne liste med fem fejl, du helst skal undgå, så du får et flot, nymalet badeværelse. Alternativt kan du overlade opgaven til en fagmand, hvis du vil være sikker på, at det endelige resultat bliver optimalt.
Skal badeværelset males, kræver det en grundig tilgang.
Undgå disse 5 fejl
Her er de fem største fejl, du bør undgå, når du maler på badeværelset:
- Du gør ikke nok ud af forberedelsen
- Du bruger den forkerte maling
- Du glemmer hæftegrunderen
- Du vælger for lav glans maling
- Du maler kun én gang.
Lad os gå igennem dem én ad gangen, så du kan lære, hvordan du undgår at begå disse fejl.
Du gør ikke nok ud af forberedelsen
Et flot malerresultat kommer ofte som følge af god forberedelse inden malerarbejdet. Det er derfor en god idé at sætte tid af til at forberede badeværelset, så det er helt klar til at blive malet. Det dækker f.eks. over at fjerne møbler i rummet, så der er plads til at bevæge sig og male samt at rengøre overfladerne, der skal males, så de er helt rene, og malingen nemmere kan hæfte. Er der huller, revner eller ujævnheder i overfladerne, kan det også være en god idé at spartle dem, f.eks. med vådrumsspartel.
Du bruger ikke den rette maling
Skal du male hele eller blot dele af badeværelset? Det har faktisk meget at sige for, hvilken maling du skal bruge. I vådrumszoner, som brusenichen og væggen omkring håndvasken, er en vådrumsmaling et godt valg, da den tåler kontakt med vand og giver ekstra beskyttelse, så der ikke trænger fugt igennem malingen. Andre områder uden for vådrumszonerne kan typisk sagtens males med almindelig maling eller badeværelsesmaling.
Du glemmer hæftegrunderen
Skal du male fliser i badeværelset, kan det være en stor hjælp først at matslibe dem og male med en hæftegrunder (primer), inden du maler med slutmalingen. Matslibningen og grunderen vil i fællesskab gøre det nemmere for slutmalingen at hæfte godt på fliserne.
Du vælger for lav glans maling
Når du skal vælge maling, skal du også forholde dig til glansgrader, så du vælger en glans maling til badeværelset, der giver tilstrækkelig beskyttelsesevne (og gør det nemmere at rengøre overfladerne). Skal du male med en almindelig lofts- eller vægmaling, er det derfor en god idé at vælge en højere glansgrad end normalt (dvs. til samme opgave i andre rum), f.eks. glans 25 eller højere.
Du maler kun én gang
Der er som udgangspunkt ikke noget i vejen med kun at male badeværelset én gang. Men en ekstra omgang maling gør dog en stor forskel for udseendet og modstandsdygtigheden – især i vådrumszonerne. At male mere end én gang er generelt også en god idé i alle andre rum.
Få hjælp til maling af dit badeværelse
Der er flere vigtige overvejelser ifm. maling af badeværelser, og det kan derfor også være en mere udfordrende maleropgave end maling af andre rum i hjemmet. Vil du gerne være 100 % sikker på, at slutresultatet bliver, som du havde håbet, hjælper vi gerne. Hos MalerKanonen har vi nemlig dygtige malere med mange års erfaring i maling af badeværelser. Kontakt os for at høre mere eller for at få et godt tilbud på din opgave.