• Tilfredshedsgaranti
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Det skal du vide om maling af vådrum

Er maling af vådrum en almindelig maleropgave i stil med maling af hjemmets andre rum? Eller er der forskel på maling i vådrum og andre rum? Vi giver dig svaret på dette samt, hvad vådrumsmaling er, og hvorfor det bruges.

Mange tænker måske, at maling indvendig i hjemmet sker på stort set samme måde, hvad end det er soveværelset, badeværelset, køkkenet eller stuen, der skal males. Men sådan er det ikke.

Såkaldte vådrum er noget for sig, da disse rum er mere udsat for vand og fugt end andre rum i hjemmet. Derfor skal de også males på anderledes vis, bl.a. for at give bedre beskyttelse mod den store mængde vand og fugt, som overfladerne udsættes for. Og hertil er vådrumsmaling det perfekte valg af maling.

Maling af vådrum, som badeværelset, kræver speciel maling.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Hvad er vådrumsmaling?

Vådrumsmaling er maling, der tåler at komme i kontakt med vand og fugt – det er direkte skabt til maling i vådrum. Det har nemlig en hærdende overflade, der er vandafvisende og let at rengøre, hvilket skyldes, at malingen indeholder acryl og polyuretan.

Sammensætningen i maling til vådrum har større slidstyrke og holdbarhed end almindelig maling, der bruges i f.eks. stuen eller soveværelset. Med denne type maling bliver det nemmere at holde væggene rene samt undgå risikoen for, at vand og fugt trænger i underlaget, hvilket på sigt bl.a. kan skabe sundhedsfarlige følger og problemer, som skimmel og mug.

Hvor bruger man typisk maling til vådrum?

Når man siger maling af vådrum, tænker de fleste på maling af badeværelser – og med god grund. Det er klart det rum, hvor vægge, lofter og gulve udsættes mest for vand og fugt og derfor også har brug for den bedste beskyttelse.

Vådrumsmaling er dog også ideel til maling af andre vådrum og områder i hjemmet, hvor man ønsker at give bestemte overflader ekstra beskyttelse mod vand og fugt. Det kan bl.a. være i køkkenet omkring vasken eller komfuret, eller det kan være i bryggerset, f.eks. bag en vask. Indholdssammensætningen i maling til vådrum gør overfladerne nemme at rengøre, hvilket f.eks. er skønt i forhold til jævnlig rengøring i køkkenet.

Selvom maling til vådrum er det bedste valg på badeværelset, så betyder det ikke nødvendigvis, at man ikke også kan bruge almindelig maling. Man kan f.eks. godt bruge almindelig maling eller maling skabt til badeværelset på overflader, der ikke ligger direkte i vådrumsområder – men i brusekabinen er vådrumsmaling dog det optimale valg.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få hjælp til maling af vådrum

Hos MalerKanonen har vi mange års erfaring med maling af badeværelser og andre vådrum samt områder, hvor overfladerne er mere udsatte for vand og fugt. Derfor har vi også stor ekspertise, som vi glædeligt deler ud af. Har du spørgsmål til maling i vådrum, eller ønsker du konkret hjælp til maling af vådrum i dit hjem, så kan du naturligvis få et gratis og uforpligtende tilbud på en sådan opgave.