• Tilfredshedsgaranti

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte malinger

4 tips til at male sommerhus udvendigt


Der er flere gode grunde til at male dit sommerhus udvendigt – både for syns skyld, men også ift. beskyttelse mod vind og vejr. Skal du i gang med maling af dit sommerhus, er her 4 tips til opgaven så du får et godt resultat.

Alle sommerhusejere ønsker, at deres sommerhus fremstår pænt og velholdt. Samtidig er det også vigtigt, at det er godt beskyttet imod vind og vejr igennem de skiftende årstider.

For at du kan sætte kryds ud for begge dele og være sikker på, at dit sommerhus er velholdt, kan du med fordel male sommerhuset udvendigt efter behov. Om det så er med 5, 10 eller 15 års mellemrum varierer meget fra bolig til bolig. Men her er i hvert fald fire tips, som kan hjælpe dig, hvis maling af dit sommerhus udendørs står højt på To do-listen.


Der er mange gode grunde til at male dit sommerhus udvendigt.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

1. Vælg et godt tidspunkt på året

Tidspunktet på året har stor betydning, når du skal være udendørs og male sommerhuset. Det giver naturligvis sig selv, at du ikke skal male i sne- eller regnvejr.

Generelt er maj til september oplagt til udendørs maling af sommerhuset. Sensommeren er dog optimal, da sandsynligheden for flere dages tørvejr er større, ligesom temperaturen også er ideel, da den bør være mellem 10-25 grader. Men april og oktober viser sig indimellem fra sin gode side og kan derfor også være en mulighed.

2. Tjek vind- og vejrforhold

Stormvejr og udendørs maling af sommerhuset er ikke et godt match. Tjek derfor vejrudsigten og vælg en dag med roligt og tørt vejr. Du bør desuden undgå at male i direkte sol (især på en brandvarm sommerdag), da malingen eller træbeskyttelsen tørrer så hurtigt, at den ikke når at trænge ordentligt ind i træværket. En god tommelfingerregel er, at træets fugtindhold ikke er over 15 %, samt at luftfugtigheden er mellem 40-80 %.

3. Rengør træværket

Når du skal male dit sommerhus udvendigt, bør du rengøre det først, inden du går i gang med malerarbejdet. Det er nemlig vigtigt først at fjerne støv og snavs samt alger og andre belægninger på træet. Vask og skrab derfor træet, så du får en ren og ensartet overflade at male på.

Det er generelt en god idé at holde øje med sommerhusets stand og give træværket et årligt tjek, så du kan opdage eventuelle problemer, inden de vokser sig for store.

4. Mal flere gange

Det kan godt betale sig at male sommerhuset udvendigt flere gange – ikke kun én. Det giver malingen eller træbeskyttelsen bedre forudsætning for at trænge ind og beskytte træet. Samtidig bliver resultatet også flottere, da træet dækkes helt perfekt.

Du kan også overveje at grunde træværket først, da det kan give et bedre resultat. Og endelig skal du også tænke på valget af vand- eller oliebaseret træbeskyttelse. Her skal du huske, at du kan male med vandbaseret maling oven på oliebaseret maling – men ikke omvendt.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få hjælp til maling af dit sommerhus

Er udendørs maling af dit sommerhus en lidt for omfattende opgave, eller har du ikke tiden til det, kan vores malere naturligvis hjælpe dig. Så slipper du for besværet med opgaven og kan i stedet glæde dig til det færdige resultat.

Vi kan desuden klare den indvendige maling af sommerhuset samt udvendig maling af huse. Uanset hvilke ønsker og behov du har til maling af dit sommerhus, så kan vi levere et flot resultat. Kontakt os for en uforpligtende snak og et gratis tilbud på din opgave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs flere indlæg
Danijel
Kundeservice
Nicolai
Content ansvarlig
Arkadius
Maler
Tobias
Marketing
Stefan
Indehaver
Philip
Gulvmand
Anders
Marketing

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Få et uforpligtende tilbud
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.