• Tilfredshedsgaranti
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Hvad er den optimale årstid og temperatur til maling af udendørs træværk?

Det er nødvendigt med en god temperatur til maling af udendørs træværk, hvis du vil være sikker på optimale forhold og det bedste resultat. Men hvilken årstid og temperatur er bedst til at male udendørs? Få svaret her samt andre gode råd.

Har du besluttet dig for, at i år er året, hvor skuret, hegnet eller andet udendørs træværk skal males eller træbeskyttes? Så er det en god idé at tænke over, hvornår på året der sættes tid af til den opgave. Ved du f.eks., hvornår du har den optimale årstid og temperatur til at male udendørs træværk?

Hos MalerKanonen vil vi gerne hjælpe dig og andre gør-det-selv-folk godt på vej maleropgaver i hjemmet. Derfor får du her en række gode råd i forhold til årstid og temperatur i forbindelse med maling af udendørs træværk.

 

Maling af udendørs træværk bliver flottest under optimale forhold.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Vælg den rette årstid: Den bedste årstid til at male udendørs er om sommeren. I sommerhalvåret, dvs. juni-september, har træværket nemlig haft mulighed for at tørre over en længere periode. Nogle år viser april, maj og oktober sig fra sin gode side, hvilket også kan føre til godt vejr over en længere periode og gode forhold til at male.

Undgå direkte sol: Sol fra en skyfri himmel og høje temperaturer er ikke optimale forhold til at male udendørs. Direkte sollys og høje temperaturer over 25 grader betyder nemlig, at maling og træbeskyttelse kan ’tørre for hurtigt’, så du ikke maler vådt i vådt, og malingen risikerer ikke at trænge optimalt ind i træet.

Mal ikke i blæsevejr: Når det blæser vil der være meget støv, pollen og lignende i luften. Så for at sikre, at du får det bedste og flotteste resultat, bør du vælge at male når der er vindstille eller højst en let vind.

Vælg den rette temperatur: Den optimale temperatur til at male udendørs træværk er 10-25 grader. Dette interval giver dig de bedste forudsætninger for at få de optimale forhold til at male udendørs.

Mål fugtigheden i træet: Når du skal male udendørs træværk er temperatur én af flere faktorer at holde øje med. Du bør desuden tjekke træets fugtighed med en fugtmåler, der helst skal være under 15 %. Derfor er det en god idé at vente til et tidspunkt med 3-5 dages uafbrudt tørvejr.

Hold øje med luftfugtigheden: Fugtighed i træet er én ting, luftens fugtighed er en anden faktor at tjekke. Ligger luftfugtigheden på 40-80 % har du fine forhold til at male, og en sommerdag med overskyet og tørt vejr samt en luftfugtighed på ca. 60 % er tæt på optimalt.

Begynd først om formiddagen: Tidligt op og i gang er måske din umiddelbare plan. Men vent med at male eller træbeskytte til hen på formiddagen, så solen har haft mulighed for at skinne på træet, og du dermed undgår dug og fugt.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få flere gode råd eller hjælp til din maleropgave

Hos MalerKanonen har vi mange års erfaring med maling af træværk udendørs og indendørs. Vi ved derfor meget om årstider, temperaturer og andre faktorer, der har indflydelse på at male udendørs træværk. Kontakt os og hør mere eller få et gratis tilbud på din opgave og hjælp af vores dygtige malere.