• Tilfredshedsgaranti
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Skal du vælge vandbaseret eller oliebaseret træbeskyttelse?

Ved du, om du bør male træværk med vandbaseret eller oliebaseret træbeskyttelse? Læs mere om forskellene på træbeskyttelse med vand eller olie og find ud af, hvilken type du bør bruge.

Har du besluttet dig for, at dit udendørs træværk skal have en omgang træbeskyttelse, så det bedre kan modstå vind og vejr? Det er bestemt en god idé, men det er vigtigt, at du vælger den rette type. Du kan nemlig vælge mellem træbeskyttelse på vand eller olie. De to typer af træbeskyttelse er forskellige og har hver deres fordele og situationer, hvor du kan bruge dem.

 

Træbeskyttelse forlænger dit træværks levetid og udseende.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Vandbaseret eller oliebaseret træbeskyttelse – hvad er forskellen?

Forskellen på vandbaseret og oliebaseret træbeskyttelse ligger delvist i navnene, da de to typer træbeskyttelse er baseret på henholdsvis vand eller olie.

Den vandbaserede udgave er den mest almindelige træbeskyttelse og fungerer som en overfladebehandling, hvor indholdsstofferne danner en hærdende film på overfladen. Denne ’overfladefilm’ beskytter træet mod svamp og fugt og giver samtidig mulighed for, at træet kan ’ånde’ og slippe af med vanddamp gennem malingen eller træbeskyttelsen.

I forhold til miljøet har dit valg af træbeskyttelse på vand eller olie også noget at sige. Den vandbaserede variant er nemlig mere miljøvenlig, da den indeholder færre opløsningsmidler end den oliebaserede træbeskyttelse.

Fordele ved vandbaseret træbeskyttelse:

  • Det mest miljøvenlige valg
  • Er nemmere at arbejde med
  • Har ofte den bedste holdbarhed
  • Gør det nemmere at rengøre pensler og tøj

Den oliebaserede beskyttelse trænger derimod mere ned i træet og mætter det, så det får større modstandsdygtighed. Det er især et godt valg, hvis dit træværk er beskadiget eller slidt. Og da den oliebaserede beskyttelse tørrer bedre ved lave temperaturer eller høj luftfugtighed, kan du dermed også træbeskytte dit træværk på tidspunkter af året, hvor det ikke er så ideelt med vandbaseret beskyttelse.

Fordele ved oliebaseret træbeskyttelse:

  • Beskytter beskadiget eller slidt træværk bedre
  • Tørrer hurtigt i fugtigt vejr
  • Forlænger sæsonen for træbeskyttelse

 

Er træværket tidligere blevet malet?

Inden du skal male dit træværk, er det vigtigt at vide, om det tidligere er blevet behandlet med træbeskyttelse. I så fald har det nemlig stor betydning, om dit træværk tidligere er blevet malet med enten vandbaseret eller oliebaseret træbeskyttelse. Er træværket tidligere blevet malet, er det muligt at male med vandbaseret træbeskyttelse oven på oliebaseret træbeskyttelse, men ikke omvendt, dvs. oliebaseret på vandbaseret.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få mere information eller hjælp til din opgave

Hos MalerKanonen har vi mange års erfaring med en række forskellige maleropgaver. Derfor ved vi også en masse om bl.a. maling af træværk og maling af huse udvendigt – altså opgaver, der kan omfatte maling med vandbaseret eller oliebaseret træbeskyttelse.

Ønsker du mere information om fordelene ved træbeskyttelse på vand eller olie, gode råd til dit eget malerarbejde, eller ønsker du hjælp til en opgave fra vores dygtige malere, så kontakt os for en uforpligtende snak – her kan du naturligvis også få et gratis tilbud på din opgave.