• Tilfredshedsgaranti
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Hvordan spartler man huller?

Skal du male én eller flere vægge med huller, er det vigtigt at få hullerne repareret først, så overfladen er helt jævn. Den opgave kan klares med spartelmasse – så læs videre og se, hvordan man spartler huller.

Står du over for en gør-det-selv-maleropgave, er forarbejdet uden tvivl vigtigt. Det giver dig nemlig bedre betingelser for at male grundigt og ende ud med det flotteste og mest holdbare resultat.

Er der huller i væggen, som først skal repareres, kan løsningen være at pletspartle dem. Det er f.eks. oplagt i forbindelse med reparation af glasvæv eller murværk. Men hvordan spartler man huller korrekt, så resultatet faktisk bliver godt og brugbart? Det får du tips og vejledning til herunder.

Godt malerarbejde kræver vægge uden huller.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Derfor bør du spartle huller i væggen

Der er flere fordele ved at spartle vægge, men det siger sig selv, at huller i væggen gør malerarbejdet problematisk og resultatet dårligt. Derfor skal hullerne også repareres, så væggen får en jævn og ensartet overflade, der er nemmere at male på og sikrer et flot resultat. I nogle tilfælde vil en fuldspartling være oplagt, f.eks. hvis væggen er meget ujævn.

Er spartling af vægge ikke noget, du gør meget i, er den bedste løsning at få hjælp til opgaven. Men hvis du selv vil spartle er det vigtigt, at du er fokuseret og udfører arbejdet grundigt. Det kan også være en god idé at snakke med en fagmand i dit lokale byggemarked, så du køber en spartelmasse, der passer til netop den vægtype, du ønsker at reparere.

Sådan spartler du huller i væggen

  1. Fjern løst puds og skidt fra hullet.
  2. Påfør et tykt lag spartelmasse med en lille/smal spartel, som trækkes hen over hullerne.
  3. Aftør området, hvor du har påført spartelmasse, med en fugtig svamp/klud.
  4. Lad spartelmassen tørre og slib efterfølgende det spartlede område med fint sandpapir.
  5. Spartl og slib evt. en ekstra gang (ikke altid nødvendigt, men det kan være en god idé).
  6. Tør efter med en opvredet klud.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få hjælp til spartling af dine vægge

Det er ikke alle, der ved, hvordan man spartler huller i vægge eller har nemt ved at udføre spartelopgaven, selvom man har læst op det. Derfor kan det være en god investering at få hjælp til opgaven.

Hos MalerKanonen har vi mange års erfaring med spartling af vægge, opsætning af filt/væv og malerarbejde. Vi kan derfor hjælpe dig helt i mål, hvis du ønsker hjælp til at få spartlet én eller flere vægge. Kontakt os gerne for at høre mere eller for at få et gratis tilbud.