• Tilfredshedsgaranti
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Hvordan spartler man en væg?

Fuldspartling gør det efterfølgende malerarbejde nemmere. Men har du styr på, hvordan man spartler en væg? Er svaret nej, får du her en trin-for-trin-vejledning til, hvordan man fuldspartler en væg samt mulighed for yderligere hjælp til opgaven.

Når du skal spartle vægge, er god forberedelse vigtigt. Du kan godt spartle oven på gammel vægbeklædning, som filt og væv, men vi anbefaler dog, at man fjerner gammel tapet – og naturligvis også søm og skruer. Du kan også med fordel rense væggen for løst puds. Herefter kan du gå i gang med spartle din væg – men netop den opgave er ikke én, alle er lige gode til. Derfor har vi lavet en kort vejledning til, hvordan man spartler en væg.

 

En fuldspartling kan gøre en ujævn væg nemmere at male på.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Trin-for-trin-vejledning til at spartle en væg

Det er en god idé at færdiggøre mindre områder ad gangen, f.eks. 1 x 1 meter, så spartelmassen er nemmere at arbejde med. Brug af en rullespartel kan også være fornuftigt – især, hvis du ikke er så erfaren – og gøre dit arbejde nemmere.

  1. Påfør spartelmasse på et stykke af væggen (start nedefra ved gulvet).
  2. Udglat spartelmassen med en bred spartel til du har en jævn overflade.
  3. Fortsæt med den næste sektion af væggen og slut i toppen ved loftet.
  4. Fortsæt med de næste sektioner af væggen og brug samme fremgangsmåde.
  5. Lad væggene tørre i 24 timer.
  6. Slib væggene med sandpapir (evt. om en slibeklods eller girafsliber med teleskopstang).
  7. Efterspartl små huller i spartlingen og slib også disse nye spartlinger.

Når du er færdig med at spartle væggene, dvs. overfladerne er jævne og glatte, kan du fortsætte det efterfølgende arbejde, f.eks. opsætning af vægbeklædning eller maling med grunder og efterfølgende slutmaling.

Her kan du få mere viden om, hvordan man spartler

Hos MalerKanonen ved vi, at mange ønsker selv at give sig i kast med opgaver i hjemmet, bl.a. spartling af vægge og lofter, hvilket også har flere fordele. Men vi er også klar over, at mange ikke ved, hvordan man spartler. Derfor har vi lavet en række gør-det-selv-brochurer og korte videoer, der kan give dig mere viden om spartling og andre relevante emner. Du kan bl.a. læse eller downloade vores brochure til spartling af vægge, hvor du får en god og mere detaljeret trin-for-trin-vejledning om, hvordan man fuldspartler en væg.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Har du brug for hjælp til en fuldspartling?

Er du fortsat i tvivl om, hvordan man spartler en væg optimalt, eller synes du blot, at opgaven virker for uoverkommelig og tidskrævende? Så er vi hos MalerKanonen klar til at hjælpe dig – vi har nemlig mange års erfaring med spartling samt opsætning af vægbeklædning og andet malerarbejde. Kontakt os gerne og få en uforpligtende snak samt et gratis tilbud på din opgave.