• Tilfredshedsgaranti
 • 3 års garanti på alt udført arbejde
 • Betaling når arbejdet er godkendt

Skal man vaske eller rengøre træværk før det males?

Forberedelse er en vigtig del af enhver maleropgave. Men er rengøring af træværk før maling nødvendigt for at få et godt resultat? Få svaret på om det er en god idé, og hvad du evt. kan gøre, hvis du vil vaske dit udendørs træværk.

Ser husfacaden, carporten, skuret, hegnet eller andet træværk ikke lige så flot og velholdt ud, som det gjorde for år tilbage? Så kan en omgang maling gøre underværker, så du igen kan nyde synet af det flotte træ.

Overvejer du at give dit træværk udenfor et tiltrængt løft, er det godt givet ud at bruge tid på rengøring af træværket, inden det males. Vask af træværk før maling er nemlig en del af den gode forberedelse – noget som i langt de fleste tilfælde giver bedre og mere holdbart malerarbejde.

 

Gammelt træværk med løs maling skal rengøres, før det males.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Derfor bør du vaske træværket

Rengøring af træværk før maling er en god idé – både for din og for træets skyld. Der er nemlig flere grunde til, at du bør give give træet en gang knofedt, inden du maler det:

 • Du får en renere overflade at male på
 • Du kan finde ujævnheder i træets overflade
 • Malingen får nemmere ved at hæfte
 • Dit arbejde holder sig flot længere
 • Du reducerer risikoen for alger, svamp og råd

Når du vasker dit træværk, før det males, slipper du bl.a. af med flere år gammelt skidt og snavs samt løs maling. Din indsats gør det også nemmere at se ujævnheder i træet, der efterfølgende kan fikses. Og en ren, jævn og fast overflade er trods alt nemmere at male på. Risikoen for alger, svamp og råd under den nye maling reduceres også.

I sidste ende får du et flottere resultat, der også vil holde længere, før det igen trænger til ny maling. Der er altså god grund til at rengøre træværket, før du maler det.

Sådan kan du rengøre træværket før maling

Vil du rengøre dit træværk, kan du følge disse gode råd eller trin-for-trin-vejledningen herunder:

 1. Vask træet med grundrens (beregnet til træværk) eller blot vand og rengøringsmiddel, hvis overfladen ikke er særlig beskidt/fedtet.
 2. Skrab/Slib evt. træet let for at fjerne løs maling og få en ren træoverflade.
 3. Giv træet en omgang grunder/grundmaling, så slutmalingen/træbeskyttelsen hæfter bedre, og lad det tørre helt (læs anvisningerne bag på dit produkt).
 4. Mal træet med slutmaling/træbeskyttelse og lad det tørre (læs anvisningerne bag på dit produkt).

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Har du brug for hjælp til dit træværk?

Hos MalerKanonen kan du finde inspiration til selv at udføre visse opgaver – f.eks. i vores brochurer, der bl.a. omhandler vask af træværk, eller ved at se vores videoer.

Føler du, at maling af dit træværk er en lidt for uoverskuelig opgave, så er du naturligvis også velkommen til at kontakte os og få en uforpligtende snak om din opgave eller et gratis tilbud. Vi har mange års erfaring med forskellige maleropgaver, f.eks. maling af huse udvendigt (både almindelige huse og sommerhuse), og kan derfor sikre dig et professionelt resultat.