• Tilfredshedsgaranti
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Gode råd til maling af gammelt træværk

Når du skal male gammelt træværk, som facader, hegn eller en garage, er der arbejdsgange, der er mere optimale end andre. Derfor får du her nogle gode råd til maling af gammelt træværk, der sikrer dig et flottere og mere holdbart resultat.

Maling af gammelt træværk, som et hegn eller en garage, er ikke en opgave, der kan udføres året rundt. Det kræver nemlig gode forudsætninger for at få det optimale resultat, når man skal male udendørs træværk, f.eks. i forhold til luftfugtighed og temperatur.

Men har du besluttet dig for, at du skal male gammelt træværk, så det igen fremstår flot, kan du lige så godt udføre arbejdet omhyggeligt og ordentligt. Og af den grund får du her nogle gode råd til din maleproces.

 

Det er en god investering at male gammelt træværk.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Overfladen skal være ren: Ordentlig forberedelse betyder ofte meget for det endelige resultat, når der skal males – det gælder også, når du skal male gammelt træværk. Derfor bør du starte ud med at rengøre overfladen på dit træværk, f.eks. med en blanding af vand samt rengøringsmiddel til træværk. Er træværkets overflade meget snavset eller fedtet, kan du også bruge grundrens.

Løs maling skal fjernes: Når overfladen er rengjort, kan du efterfølgende fjerne den gamle maling, der kan sidde løst på træværket. Det giver nemlig et bedre slutresultat, hvis du maler på en fast overflade frem for på eksempelvis gammel, løs maling. Her kan du passende skrabe malingen af eller slibe overfladen helt mat, hvis malingen sidder godt fast.

Beskyt dit træværk med grunder: Træværk, der rengjort og fri for gamle malingrester, er i teorien klar til at blive malet på. Men i og med, at du har fjernet det yderste, beskyttende lag på træværket, er overfladen nu rå og ubeskyttet. Derfor bør du som det næste skridt grunde det ubehandlede træværk, så det bliver mere modstandsdygtigt over for bl.a. svamp og alger. Her skal du vælge en trægrunder, der passer til dit træværk.

Mal med træbeskyttelse: Når grunderen er tør inden for et par dage, kan du male det gamle træværk med træbeskyttelse. Her har du mulighed for selv at påvirke dit gamle træværks nye udseende; vælg f.eks. mellem heldækkende træbeskyttelse i en bestemt farve eller en transparent træbeskyttelse, der bibeholder træets originale farve. Et godt tip er at male det gamle træværk i træets åreretning.

 

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Har du brug for hjælp?

Maling af gammelt træværk er en arbejdsopgave, der er godt givet ud. Det giver først og fremmest et flottere træværk, men også ekstra beskyttelse og længere holdbarhed. Så ønsker du at give et hegn, en garage eller andet gammelt træværk nyt liv og et flottere udseende, er det bare med at give sig i kast med opgaven.

Er maling af gammelt træværk ikke en opgave for dig, eller vil du bare være sikker på, at du får det flotteste og mest holdbare resultat, har vi hos MalerKanonen mange års erfaring med maling af træværk – både indendørs og udendørs. Derfor kan vi sagtens hjælpe dig med opgaven – i første omgang kan du få et gratis tilbud og en uforpligtende snak om dine ønsker og behov.