• Tilfredshedsgaranti
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Gode råd til rengøring af udendørs træværk

Rengøring af træværk udendørs er vigtigt, inden du skal male dit træværk. En ren overflade gør nemlig maleprocessen og det endelige resultat flottere og mere holdbart. Derfor giver vi dig her nogle gode råd til rengøring af udendørs træværk.

Når du skal male træværk udenfor, som en træfacade, et carport, et skur eller lignende, er god forberedelse en del af arbejdet. Det gælder også, når du skal rengøre indendørs træværk. Det giver dig nemlig et bedre slutresultat, da overfladen på træværket vil være mere modtagelig over for maling eller træbeskyttelse. Og det sikrer dig derfor også flottere og mere holdbart malerarbejde.

For at kunne få en ren overflade, der er mere modtagelig over for maling, så du kan male optimalt, skal du først rengøre dit udendørs træværk. Rengøring kan dog også være aktuelt, hvis der er alger eller andre belægninger på træets overflade. Til rengøringsopgaven kan du følge vores råd, som du kan læse herunder.

 

Rengøring af udvendigt træværk har flere fordele.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Gode råd til rengøring af udendørs træværk

  1. Fjern snavs og skidt: Fjern snavs og andet skidt fra træets overflade, f.eks. med en børste, så det bliver nemmere at rengøre træværket.
  2. Vask træværket: Bland vand og rengøringsmiddel beregnet til rengøring af udendørs træværk i en spand. Se blandingsforholdet bag på rengøringsmidlet og brug f.eks. en kost, svamp eller børste til at vaske overfladen. Brug ikke en højtryksrenser da den hårde påvirkning kan ødelægge træets fibre, skabe ujævnheder og fugte træet i dybden.

Er træværket meget fedtet eller beskidt, kan du også bruge grundrens. Husk efterfølgende at vaske overfladen med rent vand og lad træet tørre.

  1. Fjern løs maling og slib ujævnheder: Fjern løs maling fra træværkets overflade ved at skrabe med en spartel. Herefter kan du slibe ujævnheder i overfladen med sandpapir, så træværket er helt klar til at blive malet.

Rengøring af dit udendørs træværk gør alt andet lige det efterfølgende arbejde nemmere, flottere og mere holdbart. Derfor er det også en god idé at sætte tid af til netop denne opgave, så du er sikker på, at du får det bedste resultat.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få hjælp til maling af dit gamle træværk

Rengøring af gammelt træværk udendørs er vigtigt, hvis det igen skal se flot ud og måske også trænger til ny maling eller træbeskyttelse. Har du brug for hjælp til selve malerarbejdet, er du velkommen til at kontakte os og få en snak om din opgave eller et skræddersyet tilbud. Med mange års erfaring i malerfaget kan vi sikre dig et flot resultat, som du vil få mange års glæde af.