• Tilfredshedsgaranti

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte malinger

5 fejl du skal undgå, når du skal male loft


Skal du male ét eller flere lofter i dit hjem, er der flere fejl, du skal undgå, hvis du ønsker det bedste resultat. Her kan du se, hvilke fem ting det er, og hvad du i stedet kan gøre, så du får det flotteste malerarbejde.

Et nymalet loft er pænt i sig selv, men gør også meget godt for hele rummets udseende og udtryk. Derfor er det også en god idé at få malet lofterne i hjemmet – især hvis det er mange år siden det sidst blev gjort.

Har du besluttet dig for, at dine lofter skal males, er der nogle grundlæggende ting, du helst skal undgå. Disse fejl kan nemlig føre til ringere malerarbejde og et resultat, som ikke er helt så pænt, som du havde håbet. Nogle af disse fejl kan du læse om herunder – samt hvad du i stedet bør gøre.

Et nymalet – og korrekt malet – loft er flot.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

#1 – Du gør ikke nok ud af forberedelsen

Omhyggelig forberedelse er vigtigt for et godt resultat. Du skal selvfølgelig dække godt af (f.eks. med afdækningspap eller -plast), så der ikke kommer malerpletter på møbler, inventar og gulv. Men det er også værd at overveje, om loftet skal vaskes, inden det males. Og er der sprækker eller revner mellem loft og vægge, er det også smart at få disse repareret, så du maler på en jævn overflade.

 

#2 – Du maler vægge før loft

Skal du både male vægge og loft? Så er det en god idé at vide, om du skal male loft eller væg først. Det har nemlig betydning for processen og ikke mindst også resultatet. Når man maler, bør man altid starte oppefra og fortsætte nedad, så ny maling ikke drypper ned på nymalede overflader. Start derfor med at male loftet og slut af med væggene.

 

#3 – Du maler de store flader først

Skal du male hjørner før de store flader eller omvendt? Du bør faktisk male hjørner og kanter med en pensel eller smal malerrulle som det allerførste, før du maler de store flader med en bred malerrulle. Ved at male i den rækkefølge får du det flotteste og mest veludførte resultat.

 

#4 – Du bruger for meget maling

Skal du eksempelvis male træloft, foretrækker du måske kun at male én gang frem for to. Og derfor kommer der så meget maling på rullen som muligt. Men for meget maling på rullen og et for tykt lag maling på loftet kan dog både give et ujævnt resultat og løbende eller dryppende maling. Du får derfor det bedste resultat, hvis du holder lidt igen med malingen og i stedet maler flere jævne lag – gerne ved at male loftet mindst to gange.

 

#5 – Du maler ’forkert’

Hvad du skal male har også indflydelse på, hvordan du bør male. For selvom du sagtens kan male, så har korrekt maleteknik en vis betydning for både malerarbejdet og resultatet, når du skal male dit loft (eller andre overflader). Når du skal male loft, bør du male jævnt og væk fra lyset (f.eks. et vindue eller en dør), så du undgår nuancevariation. Du bør også male hele loftet på én gang, så du undgår et resultat, der ikke er helt ensartet. Og så kan dit valg af malerrulle også have noget at sige.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få hjælp til maling af loftet

Hos MalerKanonen hjælper vi ofte vores kunder med gode malertips, som de selv kan gøre bru af. Men selvom disse tips er nyttige, så foretrækker mange alligevel at slippe for selv at skulle male – især lofter, hvor malerarbejdet kan give ømme skuldre og nakke.

Vil du gerne være sikker på, at din maleropgave – f.eks. maling af et loft – ender med det bedste resultat, kan vi hjælpe dig. Kontakt os for en uforpligtende snak og et godt tilbud på din opgave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs flere indlæg
Danijel
Kundeservice
Nicolai
Content ansvarlig
Arkadius
Maler
Tobias
Marketing
Stefan
Indehaver
Philip
Gulvmand
Anders
Marketing

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Få et uforpligtende tilbud
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.