• Tilfredshedsgaranti

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte malinger

8 gode råd til maling i hjemmet


Gode råd til maling af rum i din bolig kan være forskellen mellem godt og rigtig godt malerarbejde. Det er nemlig ofte de små detaljer, der kan føre til et endnu bedre resultat. Derfor har vi samlet en række gode råd til dig og dit malerarbejde.

Når du kaster dig ud i en gør-det-selv-maleropgave, er der flere ting du bør vide, så resultatet bliver så godt som muligt.

Malertips og gode råd til at male i hjemmet kan de fleste derfor sagtens få glæde af. Derfor har vi sammensat 8 gode råd til maling af vægge og lofter eller andre overfladetyper og områder i hjemmet. Med dem bag øret er du godt på vej mod et flot resultat.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Vask træværket inden du maler: God forberedelse er en vigtig del af enhver maleropgave. Hvis du skal male træværk, som karme og døre, kan du med fordel vaske træværket, inden du maler. Så fjerner du nemlig fedt, støv og andet skidt, der sidder på overfladen og reducerer malingens evne til at hæfte.

Gå ikke ned på udstyr: Redskaber og udstyr i god kvalitet giver dig alt andet lige også et bedre resultat. Derfor bør du ikke gå ned på udstyr – eller kvaliteten. Det gælder især pensler og malerruller, hvor dårlig kvalitet eksempelvis kan medføre, at de mister hår, som desværre hænger fast på de malede overflader.

Husk malertapen: Det er en god idé at bruge malertape, så du får skarpe kanter. En billig malertape kan dog nemt gå i stykker. Vælg derfor en god malertape, der hænger bedre fast og er nemmere at fjerne.

Køb den rette maling: Der findes mange typer af maling på markedet, og derfor kan resultaterne også blive meget forskellige. Du skal derfor huske at bruge en maling, der passer til overfladen og rummet. Vådrumsmaling er fx ideelt til badeværelset, mens du skal bruge andre malinger til børneværelset og stuen.

 

Flot malerarbejde kræver bl.a. god forberedelse og teknik.

 

Start, hvor lysindfaldet er bedst: Når du går i gang med malerarbejdet, bør du starte dér, hvor lysindfaldet er bedst. Er der små pletter og områder, som ikke er malet, er de nemmere at opdage, når du ser imod lyset. På den måde får du derfor et bedre resultat.

Mal lige op og ned – undgå zigzag: Godt malerarbejde kommer bl.a. at bruge den rette teknik. Maler du lige op og ned – ikke på kryds og tværs – skaber det et bedre resultat, når malinger er tør. Zigzag-teknikken kan nemlig give ujævne lag – og mere ondt i kroppen.

Mal vådt i vådt: Du får et bedre resultat, hvis du maler ‘vådt i vådt’. Det betyder, at du skal male på den våde maling på overfladen, inden den når at tørre helt ind. Gør den dét, risikerer du nemlig, at fladerne ikke bliver ensartede. Så mal indtil du når hjørner og andre naturlige skillelinjer.

Gør dine redskaber rene hurtigst muligt: Når du er færdig med at male, er det en rigtig god idé at gøre pensler og andre redskaber rene med det samme. Så undgår du nemlig, at malingen tørrer ind og bliver svær at fjerne ved næste maleropgave. Samtidig undgår du også, at den gamle maling rådner og overfører bakterier til malingen ved næste opgave.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få gode råd – eller hjælp – til opgaven

Huske du vores gode råd til maling i hjemmet, er vi sikre på, at du ender med et flot resultat. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os. Vi kan naturligvis også give dig et godt tilbud, hvis du overvejer at lade fagfolk klare opgaven for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs flere indlæg
Danijel
Kundeservice
Nicolai
Content ansvarlig
Arkadius
Maler
Tobias
Marketing
Stefan
Indehaver
Philip
Gulvmand
Anders
Marketing

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Få et uforpligtende tilbud
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.