• Tilfredshedsgaranti

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte malinger

Tips og vejledning til maling af ubehandlet træ indendørs


Nymalede overflader gør meget godt for boligens udseende og for deres holdbarhed. Skal du i gang med maling af ubehandlet træ indendørs, får du her en række tips og råd til opgaven, der sikrer dig et flot resultat.

Maling af ubehandlet træ indendørs er en opgave, som mange boligejere kaster sig ud i. Og det kan da også føre til et flot og holdbart resultat, hvis man går grundigt til værks. Skal du male træværk indendørs, som karme, paneler eller lignende, har vi samlet en række malertips og gode råd, som du kan gøre brug af. Med disse tips bliver det nemmere for dig f.eks. at male ubehandlet træ indendørs, og du får helt sikkert også et mere tilfredsstillende resultat.


Maling af træværk inde og ude kræver godt udstyr.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Maling af ubehandlet træ indendørs

Godt malerarbejde og et flot resultat kommer ikke af sig selv. Det kræver først og fremmest, at man er grundig, når der skal males. Og så er det også en god idé at gøre noget ud af både forarbejde, grunding og slutmaling. Til dette har vi samlet nogle tips og råd, som forhåbentlig kan hjælpe dig med dit malerarbejde.

Glem ikke forarbejdet

Forarbejdet er en vigtig fase. Derfor er det også ærgerligt at bruge minimal tid på det forberedende arbejde, for en god indsats vil være godt givet ud. Resultatet af grundigt forarbejde er bl.a. flottere og mere holdbart malerarbejde. Når du skal male behandlet eller ubehandlet træ indendørs, kan du bl.a. lave følgende forarbejde:

 • Slib ubehandlet træ med fint sandpapir inden det males og børst fri for slibestøv.
 • Slib altid langs med træets årer (typisk i længderetningen).
 • Fjern løs maling på malet træ med spartel/skrabejern og rengør med grundrens.
 • Reparer revner/huller med spartelmasse til træ og lad det tørre – slib herefter med sandpapir (f.eks. korn 120-220).

Grunder giver et endnu bedre resultat

Grunder, primer og grundmaling – der er mange navne at holde styr på. Men essensen er, at når man vil male ubehandlet træ indendørs, skal træet først behandles med en grunder, inden der males med slutmaling. Det vil give et grundigere, flottere og mere holdbart resultat. Når du skal grunde, kan du bl.a. gøre følgende:

 • Det anbefales at male ubehandlet træ med en egnet trægrunder, og gerne påføre to lag.
 • En spærregrunder er god, hvis der er risiko for gennemslag (f.eks. fra farvestoffer eller nikotin).
 • En hæftegrunder er god, hvis du maler på en glat overflade, da slutmalingen hæfter bedre.
 • Supplér med en knastelak for at forhindre harpiks fra knaster i at trænge igennem.
 • Husk at bruge malertape, så der ikke løber grunder/slutmaling under.
 • Dæk møbler, inventar og andet af for at beskytte det mod malerpletter.

Slut af med slutmalingen

Sidste fase i processen er at male med slutmaling. Og på dette tidspunkt vil godt forarbejde være godt givet ud. Du får et ekstra flot resultat, hvis du bruger en god malerteknik samt maler to eller tre gange og letsliber træet, inden du maler næste lag. Når du skal slutmale, kan du bl.a. gøre følgende:

 • Brug en pensel af god kvalitet, så du f.eks. undgår penselhår i malingen – eller en malerrulle.
 • Påfør ikke for lidt maling – men heller ikke alt for meget.
 • Mal med lange, bløde strøg og pres ikke penslen ned i træet.
 • Mal vådt i vådt for at få et flottere resultat uden synlige overgange eller nuanceforskelle.
 • Når første lag maling er tørt, slibes der let med fint sandpapir, hvorefter der males igen.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få hjælp til maling af ubehandlet træ indendørs

Ønsker du, at det indvendige træværk i din bolig fremstår pænt og velholdt? Så er grundigt indvendigt malerarbejde godt givet ud, og en indsats som du vil få glæde af i flere år. Det gælder, uanset om opgaven hedder maling af døre, vinduer, karme eller paneler.

Tænker du, at det kræver for meget tid og energi at male træværk indenfor? Eller vil du blot være sikker på at få et professionelt resultat? Så er du velkommen til at kontakte MalerKanonen og få et tilbud på maling af ubehandlet træ indendørs. Det har vi nemlig mange års erfaring med.

Har du stadig spørgsmål?

Hvordan forbereder jeg ubehandlet træ til maling indendørs? For at forberede ubehandlet træ til maling indendørs, bør du først slibe træet med fint sandpapir for at opnå en glat overflade. Efter slibning skal du børste eller støvsuge træet for at fjerne alt slibestøv. Dette sikrer, at malingen hæfter ordentligt.

Hvorfor er grunding vigtig, når man maler ubehandlet træ? Grunding er vigtig, fordi den forbereder træets overflade til maling og sikrer en bedre vedhæftning af malingen. Desuden hjælper grunderen med at forhindre malingen i at blive absorberet for hurtigt, hvilket kan føre til ujævn dækning. Grunderen kan også forhindre eventuelle farvestoffer i træet i at bløde igennem den endelige maling.

Hvor mange lag maling anbefales til ubehandlet træ indendørs? For ubehandlet træ indendørs anbefales det generelt at påføre mindst to lag maling. Det første lag fungerer som en base, mens det andet lag sikrer en jævn og dækkende finish. Afhængigt af træets type og den valgte maling kan det dog være nødvendigt med et tredje lag for at opnå det ønskede resultat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs flere indlæg
Danijel
Kundeservice
Nicolai
Content ansvarlig
Arkadius
Maler
Tobias
Marketing
Stefan
Indehaver
Philip
Gulvmand
Anders
Marketing

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Få et uforpligtende tilbud
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.