• Tilfredshedsgaranti

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte malinger

Mal trekant, firkant og mønster med skarpe kanter


Ønsker du mere kulør i dine rum, kan du overveje at male trekanter, firkanter eller mønster på en væg for at skabe et anderledes look. Men hvordan får du nemmest malet flotte, skarpe kanter og et mere gennemført resultat?

Selvom hvide, ensfarvede vægge er pæne, så er der nogle gange brug for fornyelse i hjemmet. Og det kan man f.eks. få ved at male trekanter, firkanter eller mønster på en væg. Det kræver ikke meget malerarbejde, men resultatet er flot og gør meget godt for dit rum.

At male en trekant, firkant eller et mønster på en væg kan godt lade sig gøre i frihånd. Men det kan være en udfordrende opgave. Ønsker du skarpe kanter, skal du derfor bruge malertape, da det gør dit malerarbejde nemmere og slutresultatet pænere. Og det får du vejledning og malertips til herunder.


Skarpe kanter kræver præcist malerarbejde – og malertape.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Sådan maler du mønster med skarpe kanter på en væg

Maling af vægge i hele rummet – eller blot maling af en enkelt væg – kan gøre en stor forskel for rummets udtryk og den ønskede atmosfære. Uanset om du ønsker at male trekanter eller firkanter på en væg, er fremgangsmåden den samme. Det samme gælder, hvis du vil male andre mønstre på en væg.

Den bedste måde til at male skarpe kanter, og derved også male flotte trekanter, firkanter eller andre mønstre på væggen, er at bruge malertape. Der er flere fordele ved malertape – bl.a. at man nemmere kan få flotte overgange og skarpe kanter på væggen. Bl.a. fordi man først overmaler tapekanten og ’lukker tapen’, hvilket forhindrer kontrastfarven i at løbe under. Vil du gerne male et mønster på en væg med skarpe kanter, kan du eksempelvis gøre det på denne måde:

 1. Sørg for, at væggen er ren og tør.
 2. Sæt malertape på væggen i det mønster du ønsker.
 3. Mal over tapekanten med grundfarven (farven på resten af væggen), og lad malingen tørre helt.
 4. Mal hen over tapekanten med kontrastfarven, og lad malingen tørre helt.
 5. Mal igen over tapekanten med kontrastfarven (2. gang).
 6. Fjern malertapen, mens malingen er våd, så tapen ikke ’brænder fast’.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Vi kan sikre dig et flot resultat

At male trekanter, firkanter eller mønster på vægge med skarpe kanter kan være en opgave, der er mere udfordrende end først antaget. Men heldigvis kan du få hjælp til opgaven, så resultatet bliver flot og gennemført.

Hos MalerKanonen har vi dygtige malere med mange års erfaring i indvendigt malerarbejde. Med deres hjælp får du sikkerhed for et professionelt resultat – og det mønster som du synes ser fedt ud. Kontakt os for at høre mere og få et uforpligtende tilbud på din maleropgave.

Har du stadig spørgsmål?

Hvordan sikrer jeg skarpe kanter, når jeg maler? For at opnå skarpe kanter, når du maler, bør du bruge malertape. Placer tapen præcist, hvor du ønsker den skarpe kant, og sørg for at trykke den godt fast, så malingen ikke løber ind under tapen. Mal derefter overfladen, og fjern tapen, mens malingen stadig er våd, for at undgå at rive malingen af.

Hvordan undgår jeg, at malingen løber ind under malertapen? For at forhindre maling i at løbe ind under malertapen, kan du først male over tapekanten med den nuværende vægfarve og lade den tørre. Dette “lukker” tapen og forhindrer den nye maling i at sive ind under. Når det er tørt, kan du male med din ønskede kontrastfarve.

Hvilken type malertape er bedst til at opnå skarpe kanter? For de skarpeste kanter anbefales det at bruge en høj kvalitet malertape, der er specifikt designet til malerarbejde. Disse tapes har ofte en bedre klæbeevne og er designet til at forhindre maling i at sive ind under.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs flere indlæg
Danijel
Kundeservice
Nicolai
Content ansvarlig
Arkadius
Maler
Tobias
Marketing
Stefan
Indehaver
Philip
Gulvmand
Anders
Marketing

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Få et uforpligtende tilbud
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.