• Tilfredshedsgaranti

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte malinger

Derfor skal du bruge grunder før maling


Ønsker du de flotteste og mest holdbare malerarbejde, kan brug af grunder før maling faktisk sikre dig et endnu bedre resultat. Læs om, hvorfor og hvornår man skal bruge grunder inden maling.

Har du besluttet dig for at gå i gang med en gør-det-selv-maleropgave? Så er der mange ting at forholde sig til og overveje, inden du kan nyde det flotte resultat. Bl.a. om du skal bruge grunder inden maling. Grunder har nemlig en række fordele, der gør det oplagt at bruge. Hvorfor man bruger grunder, og hvornår man skal bruge grunder kan du læse mere om herunder.


Brug af grunder kan sikre et flottere resultat.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Hvorfor grunder man træ?

Man bruger grunder inden maling af flere grunde. F.eks. til at spærre af for pletter, så de ikke trænger igennem maling. Men det kan også være for at få slutmalingen til at hæfte bedre, f.eks. på en glat overflade.

Hvilken type grunder man bruger afhænger i høj grad af, hvor man maler, og hvilket materiale man skal male på. For der er selvfølgelig forskel på at male træ, metal, plast eller andre overflader. Overordnet set kan brug af grunder før maling hjælpe dig til hurtigere, nemmere og grundigere malerarbejde – og selvfølgelig også et flottere resultat.

Hvornår skal man bruge grunder?

Spærregrunder bruges som et spærrende lag maling, der lukker af så der ikke trænger noget op igennem slutmalingen. En spærregrunder er derfor god til at dække sod- eller nikotinpletter samt fedt, farvestoffer eller skjolder fra fugtskader. Bruger du ikke en spærregrunder, er der større risiko for, at de underliggende pletter trænger igennem slutmalingen og bliver synlige.

Hæftegrunder bruges til at få slutmalingen til at hæfte bedre. En hæftegrunder er god til brug på glatte overflader, hvor slutmaling kan have svært ved at hæfte fast. Hæftegrunderen trænger ikke ned i materialet, men lægger sig ovenpå overfladen, så slutmalingen nemmere kan hænge ved.

Skal man bruge grunder?

Det er ikke nogen nødvendighed at bruge grunder før maling. Men det er helt sikkert en god idé. Påførelse af grunder inden maling vil nemlig gøre dit malerarbejde grundigere og dermed også give dig et flottere og mere holdbart resultat. Og så kan det også spare dig mange penge, da et par lag grunder gør, at du ikke skal bruge så meget slutmaling som normalt.

Vælger du ikke at bruge grunder før maling, kan du stadig få et flot og gennemarbejdet resultat. Det kommer i høj grad an på, hvilken overflade du skal male, kvaliteten af dit malerarbejde og malingen, og hvor mange lag maling du påfører.

Bruger du ikke grunder før maling, er der dog risiko for, at eksempelvis pletter trænger igennem slutmalingen, eller at slutmalingen ikke hæfter optimalt. Derfor kan det være en god idé at bruge grunder inden maling.

Hvorfor bruge grunder før maling?

 1. Forbedret vedhæftning: Grunder sikrer, at malingen hæfter bedre til overfladen.
 2. Beskyttelse mod pletter: Grunder forhindrer gamle pletter i at trænge igennem det nye malinglag.
 3. Ensartet finish: Grunder giver en jævn base, hvilket resulterer i en mere ensartet malingfinish.
 4. Økonomisk: Brug af grunder kan reducere mængden af slutmaling, der er nødvendig.

Hvor mange gange skal man male med grunder?

Hvorfor man grunder træ eller andre overflader, har du sikkert fået svar på. Men hvor mange gange skal man male med grunder for at få et godt resultat. Det kan variere bl.a. afhængig af materiale, produktkvalitet og den brugte mængde grunder. Så der er intet fast antal lag, som er bedst.

Helt nyt træ bør eksempelvis males tre gange: to gange med grunder før maling (inklusive to mellemslibninger). Vil du udskifte en markant farve, bliver det også nemmere at slutmale og få et flot resultat, hvis du giver et par lag grunder før maling.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få hjælp til dit malerarbejde

Der er mange ting at forholde sig til, når der skal males træværk udenfor, eller opgaven står på indvendigt malerarbejde. Om der skal bruges grunder før maling eller ej, er én af de ting. Med hjælp fra MalerKanonen slipper du for at tænke på, hvornår man skal bruge grunder eller at få udført grundingen ordentligt. Vi kan klare enhver maleropgave for dig, så kontakt os gerne for at høre mere eller for at få et tilbud på din maleropgave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs flere indlæg
Danijel
Kundeservice
Nicolai
Content ansvarlig
Arkadius
Maler
Tobias
Marketing
Stefan
Indehaver
Philip
Gulvmand
Anders
Marketing

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Få et uforpligtende tilbud
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.