• Tilfredshedsgaranti

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte malinger

Tips til maling af en stor lejlighed


Bor du i en stor lejlighed, der trænger til ny maling? Så kan det være en særdeles omfattende opgave at skulle male mange rum og kvadratmeter. For at hjælpe dig får du her en række tips og inspiration til opgaven.

Maling af lejligheder med mange rum er ikke meget anderledes, end når et hus males indvendigt. Mange rum er nemlig lig med mange m2, som skal males. Men at male en stor lejlighed kan dog være en anderledes opgave end maling af en lille lejlighed.

Står du over for at skulle male en stor lejlighed, har du helt sikkert mange muligheder for at præge indretningen efter dine egne stilmæssige ønsker, f.eks. ved hjælp af farver. At male en stor lejlighed er også en omfattende opgave, som kræver, at du holder tungen lige i munden. For at hjælpe dig godt på vej får du her tips og inspiration til maleropgaven.

En stor lejlighed kræver meget malerarbejde.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

5 tips til maleropgaven

Mal en enkelt væg: Du kan styrke indretningen i eksempelvis stuen ved at male en enkelt væg i en farve og male de resterende vægge hvide. Det skaber en klar opdeling, f.eks. af afslapningsområdet, hvor tv’et og sofaen står. I store rum er det oplagt at male en hel væg, da der netop er store overflader at arbejde med.

Skab liv med flere farver: At male én væg er en populær løsning. Men i store lejligheder er det også oplagt at bruge flere farver og nuancer. I stuen kan du bl.a. overveje at male to eller flere vægge i kontrastfarver eller bruge nuancer. At mikse flere farver og nuancer er ret populært, da det tilfører en masse liv og energi til rummet. Og det er der virkelig plads til, når der er mange kvadratmeter væg at boltre sig på.

Mal loftet før væggene: Vil du male vægge og lofter i din lejlighed, skal du bl.a. overveje, om du skal male loft eller væg først. Svaret er enkelt, hvis du ønsker det flotteste resultat – du skal starte med loftet og slutte med væggene. Tyngdekraften får maling til at løbe nedad, så maler du først dine vægge, risikerer du, at loftsmalingen drypper eller løber ned ad væggen.

Mal flere gange: Det betaler sig at være grundig og tålmodig, når man skal male vægge og lofter. Det giver nemlig et flottere resultat, end hvis du nøjes med ét lag maling. Derfor skal du også overveje, om ikke du skal male mindst to gange, så malingen dækker optimalt.

Overlad opgaven til et malerfirma: Uanset om du bor i en stor eller lille lejlighed, er det altid værd at overveje, om du skal overlade maleropgaven til fagfolk. De sikrer dig nemlig det flotteste resultat, som kan være svært selv at opnå. Og når det kommer til maling af store lejligheder, kan det også nemt føles uoverskueligt at skulle male mange rum og kvadratmeter.

 

Få et uforpligtende tilbud

Alt du skal vide om at male stor lejlighed

1. Hvorfor er det anderledes at male en stor lejlighed sammenlignet med en lille?

En stor lejlighed har ofte flere rum og større overflader, hvilket kan kræve mere planlægning, flere materialer og længere tid at fuldføre. Derudover kan det være nødvendigt at overveje, hvordan forskellige farver og nuancer vil fungere i større rum.

2. Hvor mange lag maling anbefales til en stor lejlighed?

For det bedste resultat anbefales det generelt at påføre mindst to lag maling. Dette sikrer en jævn og dækkende finish.

3. Hvordan kan jeg undgå striber eller mærker, når jeg maler store overflader?

Brug en bred pensel eller en rulle, og sørg for at påføre malingen jævnt. Arbejd hurtigt for at undgå, at malingen tørrer, før du er færdig med et afsnit, og overlap malingen for at undgå striber.

4. Er det bedre at ansætte professionelle malere til en stor lejlighed?

Mens mange vælger at male selv, kan det være en god idé at ansætte professionelle til større lejligheder. De har erfaringen og udstyret til at håndtere større opgaver effektivt og kan sikre et professionelt resultat.

5. Hvor lang tid tager det at male en stor lejlighed?

Tidsrammen varierer afhængigt af lejlighedens størrelse, antallet af rum, den specifikke malingsteknik, der anvendes, og om der er behov for forberedende arbejde som spartling. Generelt kan det tage flere dage til en uge at male en stor lejlighed

Få hjælp til maling af din lejlighed

Mange synes, at maling af en 3-værelses lejlighed er en omfattende og uoverskuelig opgave. Så bor du i en lejlighed med tre eller endnu flere rum, kan du altid få hjælp til maleropgaven. Det sikrer dig både et flot resultat, samtidig med at du slipper for selve malerarbejdet.

Hos MalerKanonen har vi mange års erfaring med store maleropgaver, bl.a. maling af 4-værelses lejligheder samt lejligheder med endnu flere værelser. Det gælder både i forbindelse med maling af flyttelejligheder, men også ved almindeligt malerarbejde. Ønsker du hjælp til din opgave, er du velkommen til at kontakte os og få et gratis malertilbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs flere indlæg
Danijel
Kundeservice
Nicolai
Content ansvarlig
Arkadius
Maler
Tobias
Marketing
Stefan
Indehaver
Philip
Gulvmand
Anders
Marketing

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Få et uforpligtende tilbud
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.