• Tilfredshedsgaranti

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte malinger

Mal flot med den rette maleteknik


Skal du i gang med at male, er der flere ting som påvirker arbejdsprocessen og resultatet. Blandt de vigtigste er din maleteknik. For maler du med en god teknik, ender du sandsynligvis også med et flot resultat.

Skal du i gang med at male hus, lejlighed eller noget helt tredje, er der mange ting, som har indflydelse på, om du ender med et godt resultat. Skal dit malerarbejde være så flot som muligt, har din malerteknik en del at sige. For maler du med en forkert teknik risikerer du både et knap så pænt resultat, men også at malingen ikke giver den bedste beskyttelse eller får reduceret holdbarhed.

Vil du gerne have teknik som en god maler, er der flere ting, du kan gøre. De har både med dine overvejelser og beslutninger at gøre, men selvfølgelig også, hvordan du helt praktisk maler. Herunder kan du læse nogle maletips, der kan forbedre din maleteknik og dine valg i forbindelse med dit eget malerarbejde.


Et fast greb er vigtigt, når man skal male.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

5 tips til at få teknik som en maler

 • Vælg det rette malergrej: En god maleteknik handler først og fremmest om dit valg af de rette malerredskaber, da de har stor indflydelse på, hvor godt du kan male. F.eks. om du vælger at male med pensel eller rulle, eller om den valgte pensel eller rulle er smal eller bred. En bred malerrulle er f.eks. ideel til store flader, mens en smal pensel er nyttig på svært tilgængelige steder.
 • Hav et fast greb: Når du maler, skal det være med et fast greb, så din pensel eller rulle ikke hænger for løst i hånden. Gør den det, risikerer du nemlig, at malingen ikke påføres eller hæfter ordentligt, eller at du maler ved siden af, hvilket er problematisk, hvis du eksempelvis skal male skarpe kanter.
 • Mal vådt i vådt, og gerne flere gange: Et flot resultat kræver, at du bruger rigelig maling. Derfor skal du ikke spare på malingen, eller forvente, at ét lag maling altid vil være nok – ofte kan flere tynde lag være den bedste løsning. Samtidig bør du altid male vådt i vådt, så du hele tiden maler oven i våd maling. Det sikrer et ensartet resultat, dækker bedre og holder sig flot længere.
 • Mal i den korrekte rækkefølge: Skal du male flere områder af et rum, f.eks. lofter, vægge og fodlister, er det en god idé at følge en bestemt rækkefølg, så du får det flotteste resultat: nemlig oppefra og nedad. Det er det bl.a. på grund af tyngdekraften og risikoen for maling, der løber eller drypper. Det vil sige, at du bør male loftet først, så vægge og til sidst listerne. Derudover bør du også male hjørner og kanter, inden du maler de store flader.
 • Mal væk fra lyset: Skal du male loftet i et rum, er det en god idé at male væk fra lyset. Du bør derfor starte ved det største vindue i rummet og male mod midten i den samme retning. Bruger du den maleteknik, kan du nemmere undgå forskelle i nuancer eller synlige overgange.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få hjælp til dine maleropgaver

Der er flere ting, som har indflydelse på dit malerarbejde og det endelige resultat – din maleteknik er én af dem. Men malerarbejde er ikke for alle. Så vil du gerne være fri for at male, eller ønsker du blot det mest professionelle resultat, er valget af et malerfirma en fornuftig investering.

Hos MalerKanonen har vi dygtige malere med mange års erfaring – og naturligvis den bedste malerteknik. Vi kan hjælpe dig med dine maleropgaver, uanset om det er udendørs eller indendørs malerarbejde. Kontakt os for at høre mere og få samtidig et uforpligtende tilbud.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs flere indlæg
Danijel
Kundeservice
Nicolai
Content ansvarlig
Arkadius
Maler
Tobias
Marketing
Stefan
Indehaver
Philip
Gulvmand
Anders
Marketing

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Få et uforpligtende tilbud
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.