• Tilfredshedsgaranti

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte malinger

Hvor meget maling skal man bruge?


Skal du i gang med at male, er det vigtigt at have en idé om, hvilken rækkeevne maling har, så du ikke pludselig løber tør for maling. Så hvor meget maling skal man bruge? Det får du nogle tips til her.

Nogle oplever gør-det-selv-malerarbejde som sjovt og hyggeligt. Andre oplever det som udfordrende og omfattende. Én af flere grunde til, at mange har den sidstnævnte oplevelse skyldes, at man bl.a. selv skal vurdere, hvor meget maling skal man bruge til opgaven. Og det kan være svært på forhånd at bedømme helt præcist, hvor stor rækkeevne maling har.

For at kunne få en god idé om, hvor stor rækkeevne maling har, og dermed hvor meget maling man skal købe, f.eks. til maling af vægge, får du her nogle gode tips og råd, som du kan have i mente. Og så er der selvfølgelig også altid muligheden for at overlade malerarbejdet til et malerfirma.

Det er ikke godt at løbe tør for maling midt i en opgave.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Hvor mange m2 skal du male?

Skal du f.eks. i gang med maling af huset indvendigt, er det praktisk på forhånd at vide, hvor stor rækkeevne malingen har. Så undgår du nemlig at løbe tør for maling midt i processen, hvilket ikke vil være godt, bl.a. fordi man får det flotteste resultat, når man kan male vådt i vådt og ikke stopper midt i maleprocessen.

En god start er at finde ud af, hvor mange m2 du skal male. F.eks. ved at bruge regnestykket: længde x bredde. Har du eksempelvis en væg (uden vinduer), der er 4 m lang og 2,5 m høj, skal du male 10 m2 (4 x 2,5). Når du ved, hvor mange m2 du skal male, er det også nemmere at finde ud af, hvor meget maling der skal bruges.

Tips til at vurdere din malings rækkeevne

Som udgangspunkt afhænger din malings rækkeevne af, hvilken overflade der skal males, om overfladen tidligere er blevet malet, hvilken type maling der skal bruges, og hvor mange gange overfladen skal males. Men for at få en god idé om, hvor meget maling man skal bruge, kan du bl.a. gøre følgende:

Tommelfingerregel for 1 liter maling

En tommelfingerregel du kan bruge til at vurdere, hvor meget maling man skal bruge er, at du kan gå ud fra, hvad 1 liter maling kan dække. For vægmaling kan du eksempelvis regne med 8-10 m2, mens loftmaling dækker 6-8 m2.

Tommelfingerregel for maling pr. m2

En anden tommelfingerregel, som du kan bruge til at vurdere din malings rækkeevne, er hvor meget maling man skal bruge pr. m2. Det er lidt det omvendte regnestykke af, hvor mange m2 1 liter maling rækker til. Regner du igen med, at 1 liter vægmaling rækker til 8-10 m2, skal du bruge 0,1-0,125 liter maling pr. m2.

Læs bag på malerspanden

Ja, dette tip er selvfølgelig ikke ét, du kan bruge hjemmefra. Men når du står i byggemarkedet, er det en god idé at tjekke oplysningerne bag på malerspanden. I langt de fleste tilfælde står der nemlig, hvor stor rækkeevne malingen har, og dermed hvor mange m2 malingen rækker til. Af den grund er det også smart på forhånd at vide, hvor mange m2 overflade man skal male.

Køb en ekstra spand

Hvis du eksempelvis skal male vægge i ét eller flere værelser – og ved, at der på et senere tidspunkt igen skal males flere vægge – kan du vælge den nemme løsning. Nemlig at købe en ekstra spand maling. Så løber du ikke tør for maling undervejs, og du ved samtidig, at du bruger den samme type maling til alle overflader – både nu, og når du på et senere tidspunkt skal male igen.

 

Få et uforpligtende tilbud

Hvor meget maling skal man bruge?

 1. Hvordan beregner jeg, hvor meget maling jeg skal bruge til et rum?

  Start med at måle rummets længde, bredde og højde. Multiplicer længden med højden for at finde m2 for hver væg. Læg alle væggenes m2 sammen, og træk m2 for døre og vinduer fra. Brug derefter malingens anbefalede dækning pr. liter til at beregne den nødvendige mængde.

 2. Påvirker malingens farve, hvor meget jeg skal bruge?

  Ja, mørkere farver kan kræve flere lag for fuld dækning, især hvis de males over en lysere farve. Dette kan betyde, at du skal bruge mere maling end forventet.

 3. Hvordan tager jeg hensyn til flere lag maling i min beregning?

  Hvis du ved, at du skal male flere lag, kan du simpelthen multiplicere den beregnede mængde maling med antallet af lag, du planlægger at male.

 4. Er der forskel på, hvor meget maling jeg skal bruge til indendørs og udendørs malerarbejde?

  Ja, udendørs malerarbejde kan kræve mere maling på grund af overfladens ruhed og eksponering for elementerne. Det er altid en god idé at tjekke malingens etiket for specifikke anbefalinger.

 5. Hvad hvis jeg har for meget maling tilbage efter mit projekt?

  Overskydende maling kan opbevares i en tætsluttende beholder til fremtidige touch-ups eller små projekter. Sørg for at opbevare den på et køligt, tørt sted væk fra direkte sollys.

Vi kan hjælpe dig med din maleropgave

Vil du gerne undgå at skulle købe maling og efterfølgende risikere at have for meget maling stående, som ikke bliver brugt igen? Og vil du gerne være sikker på, at du får det flotteste og bedste malerarbejde? Så er valget af et malerfirma til din opgave, et fornuftigt valg.

Hos MalerKanonen har vi mange års erfaring med malerarbejde til private. Vi kan derfor hjælpe dig helt i mål med din maleropgave, så du blot skal glæde dig til et flot, gennemarbejdet resultat. Kontakt os for at høre mere og få et uforpligtende tilbud på din maleropgave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs flere indlæg
Danijel
Kundeservice
Nicolai
Content ansvarlig
Arkadius
Maler
Tobias
Marketing
Stefan
Indehaver
Philip
Gulvmand
Anders
Marketing

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Få et uforpligtende tilbud
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.