• Tilfredshedsgaranti

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte malinger

5 tips til at bruge malertape


Kvaliteten af dit eller andres malerarbejde afhænger bl.a. af de hjælpemidler, der er til rådighed, f.eks. malertape. Vil du gerne male flot, får du nogle konkrete tips til at bruge malertape til dine egne opgaver.

Malertape er et af de redskaber, dygtige malere ofte bruger, når de skal levere flot malerarbejde. Derfor bør du selvfølgelig også have malertape til rådighed, når du skal male. Det er i hvert fald en stor hjælp til mange forskellige former for indendørs malerarbejde.

Skal du f.eks. i gang med maling af vægge i din bolig, er malertape rigtig godt at i nærheden. Malertape er nemlig godt til at beskytte mod utilsigtede malerpletter eller løbende maling. Og så kan det selvfølgelig også bruges til at tape afdækningspap på gulvet sammen. Vil du gerne gøre dit malerarbejde endnu bedre, får du her nogle konkrete malertips omkring brugen af malertape.


Malertape er et vigtigt hjælpemiddel til mange maleropgaver.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Gode råd og tips

Sæt tape på en ren og tør overflade: Mange ting hæfter bedre, når de sættes på en ren og tør overflade. Det gælder også malertape. Er overfladen ikke ren og tør, risikerer du, at tapen ikke sider ordentlig fast, og at malingen kan løbe under tapen.

Brug lange baner tape: Det er smart at bruge malertape. Og det er smart at bruge lange baner af malertape. Når du laver lange baner, bliver det nemmere at lave lige linjer (og skarpe kanter). De lange baner kan også være nemmere at fjerne, når du er færdig med at male. Prøv f.eks. med baner malertape af ca. én meter.

Vælg en egnet malertape: Der findes mange forskellige slags malertape, så du bør vælge én, der passer til din maleropgave. Skal du f.eks. male udenfor, kan UV-malertape være smart, da denne type kan sidde i flere dage, og reducerer risikoen for, at tapen ’brænder fast’. Skal du male på tapet eller andre sarte overflader, findes der malertape til netop denne slags delikate overflader.

Lav skarpe kanter: Vil du eksempelvis male dine vægge i to farver, kan du bruge malertapen til at male skarpe kanter. Det er en stor hjælp frem for at forsøge at male en skarp linje uden nogen hjælp. Tapen kan også bruges til at lave mønstre, når du vil male, så det er faktisk et smart værktøj, hvis du vil male kreativt i din bolig.

Fjern malertapen hurtigst muligt: Malertape kan ’brænde fast’ på overfladen, hvis den får lov at sidde alt for længe. Derfor bør du fjerne malertapen hurtigst muligt, efter du er færdig med at male. Helst mens malingen er våd, så den ikke følger med, når du trækker malertapen af.

 

Få et uforpligtende tilbud

Alt du skal vide om at bruge malertape

1. Hvordan forbereder jeg overfladen inden jeg sætter malertape på?
Sørg for, at overfladen er ren, tør og fri for støv eller fedt. Dette sikrer, at malertapen hæfter ordentligt og forhindrer maling i at sive ind under tapen.

2. Hvor længe kan jeg lade malertape sidde på overfladen?
Det anbefales at fjerne malertapen så snart malingen er tørret en smule, men ikke helt tør. Hvis du lader den sidde for længe, kan tapen efterlade klæbrige rester eller beskadige den nymalede overflade.

3. Kan jeg genbruge malertape?
Nej, det anbefales ikke at genbruge malertape, da klæbeevnen kan være reduceret, og der kan være malingrester på den brugte tape.

4. Hvordan sikrer jeg skarpe kanter med malertape?
Når du har sat tapen på, skal du glatte kanten ned med en spartel eller din fingernegl for at sikre en tæt forsegling. Dette forhindrer maling i at sive ind under tapen.

5. Hvilken type malertape skal jeg bruge til sarte overflader som tapet?
Der findes specielle malertapes til sarte overflader, som er designet til at hæfte godt uden at beskadige overfladen, når den fjernes. Sørg for at tjekke produktets etiket eller beskrivelse, inden du køber.

Få hjælp til dine maleropgaver

Der er mange gode grunde til at bruge malertape, når man skal male. Tapen kan bl.a. hjælpe til, at du bliver hurtigere færdig og undgår en masse rengøring efterfølgende.

Men at male flot og grundigt kræver mere end bare malertape – det kræver også en stor indsats. Vil du gerne slippe for selv at skulle male? Eller ønsker du bare det allerbedste resultat? Så er du velkommen til at kontakte os hos MalerKanonen. Vi har mange års erfaring med forskellige maleropgaver. Derfor kan vi helt sikkert hjælpe dig, så du får det ønskede resultat. Kontakt os for en uforpligtende snak eller få et gratis tilbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs flere indlæg
Danijel
Kundeservice
Rafal
Maler
Nicolai
Content ansvarlig
Arkadius
Maler
Tobias
Marketing
Stefan
Indehaver
Tibor
Maler
Boris
Gulvmand
Philip
Gulvmand
Anders
Marketing

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Få et uforpligtende tilbud
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.