• Tilfredshedsgaranti

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte malinger

Derfor bør du male med både malerrulle og pensel


Flot malerarbejde kræver bl.a., at du har de nødvendige malerredskaber. Herunder en god malerrulle eller malerpensel. Men ved mange maleropgaver bør du faktisk have både rulle og pensel til rådighed.

Skal du i gang med at male i hjemmet, er malerudstyr og materialer i god kvalitet vigtige, hvis du ønsker grundigt malerarbejde og et flot resultat. Og det giver selvfølgelig sig selv, at du enten skal have en god malerrulle eller pensel til opgaven.

Men har du tænkt over, hvorfor du bør have begge typer malerudstyr til rådighed, når du skal male? Der er i hvert fald flere fordele for dig og dit malerarbejde, når du kan veksle mellem en malerrulle og en pensel.


Pensel og rulle er en god kombination, når der skal males.

 

Få et uforpligtende tilbud

Forskellen mellem malerrulle og pensel

Når du står over for en maleropgave, kan det være svært at afgøre, om du skal bruge en malerrulle eller en pensel. Her er en hurtig guide til forskellene mellem de to:

 • Malerrulle:

  • Anvendelse: Bedst til store flader som vægge og lofter.
  • Dækning: Giver en jævn dækning over store områder og kan hurtigt dække store flader.
  • Finish: Kan efterlade en let tekstureret finish, afhængigt af rullens type og materiale.
  • Hastighed: Generelt hurtigere end en pensel, når det kommer til større områder.
 • Pensel:

  • Anvendelse: Ideel til detaljeret arbejde, hjørner, kanter og mindre flader.
  • Dækning: Giver præcis dækning, men kan kræve flere strøg for at opnå en jævn finish.
  • Finish: Efterlader en glattere finish uden tekstur, afhængigt af penselens børstetype.
  • Hastighed: Kan være langsommere end en rulle, især på større flader, men giver større præcision.

Fordele ved at kombinere malerrulle og pensel

Malerarbejdet udføres mere grundigt: Når du både maler med rulle og pensel, bliver det også væsentligt nemmere at male grundigt på alle overflader. Det handler altså i høj grad om kvaliteten af det udførte malerarbejde. Maling af og omkring en radiator ender f.eks. ikke godt, hvis du kun har en malerrulle. Og skal væggene i et rum males, kan du sagtens bruge rulle til store flader, mens hjørner og kanter typisk dækkes bedre med en pensel.

Nemt at skifte mellem redskaber: En fordel er også, at du nemt kan skifte malerredskaber efter behov, så malerarbejdet glider upåklageligt. Det kan f.eks. være lidt mere udfordrende at veksle mellem sprøjtepistol og andre redskaber. Men med pensel og rulle kan du hurtigt få malet, og så kan det også lette din arbejdsstilling, når du nemt kan veksle mellem forskellige redskaber.

Resultatet bliver flottere: En væsentlig grund til at male med både malerrulle og pensel er selvfølgelig, at resultatet typisk bliver flottere og mere gennemført. Da malerarbejdet er nemmere at udføre grundigt, så man kommer godt omkring alle flader, hjørner og kanter, har det derfor også indflydelse på udseendet.

Er det altid en god idé at bruge rulle og pensel?

At male med både malerrulle og pensel kan være en stor hjælp for dig ved mange forskellige maleropgaver. Ved maling af vægge og loft når du eksempelvis aldrig i mål med blot en pensel. Og ved maling af døre, hvor mange vil tro, at man kun kan male med pensel, kan man faktisk bruge små, korte malerruller, som fint kan bruges sammen med en pensel.

I mange situationer giver det god mening at udføre malerarbejdet med både rulle og pensel. Når du vil male med malerrulle og pensel på samme overflade, skal du dog være opmærksom på, at det er to forskellige redskaber som derved giver varierende dækning og mønster på overfladen. Det har derfor også noget at sige, hvilken malerrulle man vælger, hvis du vil male en dør, en låge eller en væg.

Det er dog ikke alle maleropgaver, som kræver både pensel og rulle. Og i sidste ende er det også helt op til dig selv, hvad du hælder mest til. Skal du eksempelvis male træværk indenfor, f.eks. trævinduer, vil du fint kunne nøjes med én eller flere gode pensler.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Vi kan klare maleropgaven for dig

Skal du i gang med at male i dit hjem, er der mange ting at overveje og huske på. Både i den forberedende fase inden malerarbejdet, men naturligvis også mens du maler. Virker din maleropgave som en omfattende opgave, og ønsker du det flotteste resultat? Så er valget af et malerfirma fornuftigt.

Hos MalerKanonen har vi stor erfaring med indvendigt malerarbejde. Og vi er vant til at male med professionelt malerudstyr, hvilket omfatter ruller, pensler og sprøjtepistoler. Du kan derfor være helt tryg i valget os til din opgave, samtidig med at du slipper for selv at skulle male. Kontakt os for en snak om din opgave og få et uforpligtende tilbud samt malerarbejde i professionel kvalitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs flere indlæg
Danijel
Kundeservice
Nicolai
Content ansvarlig
Arkadius
Maler
Tobias
Marketing
Stefan
Indehaver
Philip
Gulvmand
Anders
Marketing

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Få et uforpligtende tilbud
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.