• Tilfredshedsgaranti

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte malinger

Skal du male paneler eller vægge først?


Skal du i gang med at male i hjemmet, og har du rettet dit fokus mod vægge og paneler? Så har rækkefølgen faktisk betydning for malerarbejde. Læs mere her, og se om du skal male paneler eller vægge først.

Gør-det-selv-malerarbejde er noget, som mange helst undgår. Men der er også mange, som ikke har noget imod selv at svinge pensler og ruller og derfor kaster sig ud i både små og store maleropgaver, f.eks. maling af vægge og paneler.

Er du én af de sidstnævnte, er det vigtigt, at du har styr på, om du maler vægge eller paneler først. For selvom du skal male en stor del af rummet (eller det hele), har rækkefølgen faktisk betydning for både arbejdsprocessen og det færdige resultat. Så når det kommer til at male paneler og vægge – hvad skal du så male først?

Rækkefølgen er vigtig, når du skal male.

Få et uforpligtende tilbud

 

Paneler eller vægge – Hvad maler man først?

Når du selv skal male, er der flere gode malertips, som du kan gøre brug af. Ét af dem er at male de forskellige dele af rummet efter en bestemt rækkefølge – nemlig oppefra og ned. Det betyder derfor, at du bør male vægge først og paneler til sidst. Skal du male hele rummet, kan rækkefølgen se således ud:

 1. Loft
 2. Vægge
 3. Træværk (f.eks. paneler og karme)

Der er flere grunde til, at du bør følge denne rækkefølge og starte i toppen, hvorefter du bevæger dig nedad. Bl.a. på grund af tyngdekraften, og fordi du skal færdiggøre ét område ad gangen, før du går videre.

Tyngdekraften gør, at maling løber nedad. Derfor skal du starte med at male væggene i rummet og færdiggøre dem, før du går videre med at male træværket, som bl.a. omfatter karme, paneler og lister. Samtidig er det også nemmere at male vådt-i-vådt, hvilket vil sige, at du maler i våd maling og får nemmere ved at male flot og omhyggeligt.

Udover disse tips til om man skal male paneler eller vægge først, skal du også være klar over, at der findes forskellige typer maling. Vægmaling er ideelt til dine vægge, mens du kan finde maling, der er beregnet til maling af indendørs træværk og derfor passer godt til paneler.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få hjælp til det indvendige malerarbejde

Maling af vægge, paneler og andre dele af din bolig kommer helt sikkert til at se flot ud. Men skal du opnå det bedste resultat, er det vigtigt, at du får udført det indvendige malerarbejde omhyggeligt. Både så du undgår dårligt malerarbejde, men også så du ikke glemmer områder, der skulle have været malet.

Ønsker du sikkerhed for, at du får malet vægge og paneler på allerbedste vis, hjælper vi hos MalerKanonen gerne. Og vi kan også klare andre opgaver med indvendig maling af huset. Kontakt os for at høre mere – eller få et godt tilbud på en maler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs flere indlæg
Danijel
Kundeservice
Nicolai
Content ansvarlig
Arkadius
Maler
Tobias
Marketing
Stefan
Indehaver
Philip
Gulvmand
Anders
Marketing

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Få et uforpligtende tilbud
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.