• Tilfredshedsgaranti

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte malinger

Gode råd til vedligeholdelse af malede vægge


En af de største fordele ved malede vægge er, at de ser flotte og velholdte ud. Men det ændrer sig desværre langsomt over tid. Derfor er god vedligeholdelse af de malede vægge vigtigt – og det giver vi gode råd til.

Det er skønt at få malet vægge og loft i sit hjem og efterfølgende nyde synet af de flotte, nymalede overflader. Men vedligeholdelsen af dem er vigtigere end mange tror, hvis det flotte udseende skal vare ved længst muligt. Vil du gerne gøre noget godt for dine malede vægge, får du her en række gode råd fra MalerKanonens erfarne malere.


Der er mange fordele ved god og regelmæssig vedligeholdelse.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Forskellige former for vedligeholdelse

Vedligeholdelse af malede vægge kan ske på flere måder. Nogle er nemme og hurtige at klare, mens andre kræver mere tid og en større indsats. Hvad du vælger, har i høj grad at gøre med, hvor meget arbejde du ønsker at lægge i vedligeholdelsen – og hvor ofte. Når du skal vedligeholde en malet væg, skelner man typisk mellem to ting: tør og våd rengøring.

Tør væggene af

Er rengøring og vedligeholdelse ikke dig, kan du nøjes med såkaldt ’tør rengøring’ af de malede vægge, dvs. rengøring uden brug af vand. Her anbefaler vi, at du køber en god støvbørste eller støvkost – gerne med teleskopskaft – i dit lokale byggemarked. Den kan du bruge efter behov til at fjerne støv og spindelvæv væk fra dine vægge og efterfølgende støvsuge gulvet. Du kan naturligvis også bruge en mikrofiberklud – men undgå skuresvampe, der kan ødelægge vægoverfladen.

Vask væggene med vand

På sigt er en støvbørste sjældent nok til at vedligeholde de malede vægge. Derfor er ’våd rengøring’ næste skridt – og det er faktisk en god idé at kombinere både tør og våd rengøring efter behov.

Våd rengøring indebærer brug af vand. Du skal blande universalrengøringsmiddel eller grundrengøring op i en spand med lunken vand og vaske væggene af med en svamp, som ikke er alt for våd. Bagefter tørrer du over med en tør klud, så der ikke løber vand ned af væggene. Vi har lavet en række gode brochurer, som du kan downloade gratis, samt korte videoer – bl.a. om vask af vægge og lofter.

Genopfrisk med ny maling

Det lyder voldsomt at genopfriske med ny maling, men det kan faktisk være nødvendigt, hvis udseendet på den malede væg – og tilstanden på den eksisterende maling – ikke er særlig god. Det er selvfølgelig en mulighed at male alle vægge i rummet, men du kan evt. også nøjes med maling af en enkelt væg – f.eks. i en anden farve eller nuance. Det afhænger i høj grad af den nuværende stand, men det kan være et tiltrængt pust – og rigeligt til at skabe nyt liv i rummet.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få flere gode råd – eller hjælp

Vi håber, du kunne bruge vores gode råd til rengøring af malede vægge, så du vedligeholder de malede vægge. Men er rengøring ikke nok, og har du i stedet brug for at få malet dine vægge, er du velkommen til at kontakte os. Vi giver gerne et gratis tilbud på maleropgaven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs flere indlæg
Danijel
Kundeservice
Nicolai
Content ansvarlig
Arkadius
Maler
Tobias
Marketing
Stefan
Indehaver
Philip
Gulvmand
Anders
Marketing

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Få et uforpligtende tilbud
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.