• Tilfredshedsgaranti

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte malinger

Skal du vælge transparent eller dækkende træbeskyttelse?


Når træterrassen, skuret i haven eller det gamle hegn skal have ny træbeskyttelse for at være godt beskyttet, har du flere valg. Ét af dem er, om du skal vælge transparent eller dækkende træbeskyttelse.

Udendørs træværk har brug for ekstra beskyttelse, bl.a. imod vind og vejr samt svamp og råd. Så uanset om du står over for en mindre opgave, som et hegn eller skur, eller en større opgave, som sommerhuset eller terrassen, er det vigtigt med træbeskyttelse.

Når du skal male træværk, vil én af dine vigtige overvejelser være, om du skal male med transparent eller dækkende træbeskyttelse. Herunder forklarer vi fordelene ved de to typer træbeskyttelse og, hvad dit valg betyder for dig.


Skal stakittet have transparent eller dækkende træbeskyttelse?

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Fordele ved transparent og dækkende træbeskyttelse

Dit valg mellem transparent eller dækkende træbeskyttelse påvirker bl.a., hvilken beskyttelsesevne du ønsker, og hvordan udseendet på træværket skal se ud. Men det kan også have noget at sige, hvilken form for træværk du skal male, f.eks. om det er vandret eller lodret, eller om det påvirkes direkte eller indirekte af vind og vejr.

Transparent træbeskyttelse er et godt valg, hvis du ønsker en god og effektiv træbeskyttelse, der også bevarer det naturlige udseende, dvs. træets årer og struktur. Her skinner træets kendetegn fortsat godt igennem, så åretegninger m.m. ikke forsvinder. Træ er trods alt et unikt materiale med naturlige egenskaber, der er værd at fremhæve.

Heldækkende træbeskyttelse er et godt valg, hvis du ønsker den mest modstandsdygtige træbeskyttelse. Her er der virkelig god beskyttelse mod vind, vejr, og hvad der ellers kan slide på træværket af naturlige årsager. Med dækkende træbeskyttelse kan du også se træets struktur, men ikke i samme grad som med den transparente træbeskyttelse, der netop er mere gennemsigtig og klar.

Et tredje alternativ er træolie. Bruger du træolie som beskyttelse, har det også en positiv effekt på træets naturlige udseende og struktur. Træolie er dog som udgangspunkt ikke lige så holdbart som træbeskyttelse.

HUSKEREGLER: Skal du give træbeskyttelse til en vandret overflade i træ, f.eks. male en træterrasse, er træolien et godt valg. Skal du derimod male en lodret overflade i træ, f.eks. facader, hegn, udhæng m.m., bør du vælge mellem dækkende eller transparent træbeskyttelse.

Har du tidligere malet træværket, skal du også tænke over, om det er malet med vand- eller oliebaseret træbeskyttelse. Det er muligt at male med vandbaseret træbeskyttelse oven på en overflade med oliebaseret træbeskyttelse – men ikke omvendt (olie oven på vand).

 

Få et uforpligtende tilbud

Valget mellem transparent og dækkende træbeskyttelse

1. Hvad er den primære forskel mellem transparent og dækkende træbeskyttelse?

 • Transparent træbeskyttelse bevarer og fremhæver træets naturlige udseende, årer og struktur, mens dækkende træbeskyttelse giver en mere ensartet farve og kan skjule træets naturlige kendetegn.

2. Hvilken type træbeskyttelse er mest holdbar mod vejrpåvirkninger?

 • Begge typer træbeskyttelse tilbyder god beskyttelse mod vejrpåvirkninger. Dækkende træbeskyttelse kan dog ofte give en lidt stærkere beskyttelse mod ekstreme vejrforhold.

3. Kan jeg skifte fra dækkende til transparent træbeskyttelse (eller omvendt)?

 • Ja, men det kan kræve forberedelse, som f.eks. afslibning eller grundig rengøring af træet, især hvis du skifter fra dækkende til transparent for at vise træets naturlige udseende.

4. Hvordan påvirker træbeskyttelsen træets udseende?

 • Transparent træbeskyttelse fremhæver træets naturlige skønhed, mens dækkende træbeskyttelse giver en mere ensartet farve, som kan ændre træets oprindelige udseende.

5. Er der situationer, hvor det er bedre at vælge den ene type træbeskyttelse frem for den anden?

 • Valget afhænger ofte af æstetiske præferencer og det specifikke træværks tilstand. Hvis træet har mange skønhedsfejl eller misfarvninger, kan dækkende træbeskyttelse være et godt valg. Hvis du ønsker at bevare og fremhæve træets naturlige skønhed, er transparent træbeskyttelse ideel.

Få et uforpligtende tilbud

Har du brug for hjælp til din opgave?

Der kan være mange overvejelser og udfordringer i forbindelse med maling af udendørs træværk. Der er i hvert fald en række fejl, du ikke må begå. Synes du, at din opgave virker uoverkommelig, eller ønsker du blot det allerbedste resultat, kan vi hos MalerKanonen hjælpe dig. Vi har mange års erfaring med både indendørs og udendørs malerarbejde. Så kontakt os, hvis du ønsker en uforpligtende snak eller et helt gratis tilbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs flere indlæg
Danijel
Kundeservice
Nicolai
Content ansvarlig
Arkadius
Maler
Tobias
Marketing
Stefan
Indehaver
Philip
Gulvmand
Anders
Marketing

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Få et uforpligtende tilbud
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.