• Tilfredshedsgaranti

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte malinger

Undgå disse 5 fejl når du maler med træbeskyttelse


Når du skal male med træbeskyttelse, tænker du måske, at du bare skal kaste dig ud i opgaven. Men en række basale fejl kan hurtigt give et dårligere resultat end forventet. Så undgå disse klassiske fejl og få et flottere og mere holdbart resultat.

Skal du give terrassen, skuret eller hegnet træbeskyttelse, er det en god idé at tænke sig om og udføre arbejdet ordentligt. Der er flere ting at tænke over, inden du giver dig i kast med opgaven, f.eks. om du skal vælge vandbaseret eller oliebaseret træbeskyttelse, og hvornår på året det er bedst at male.

Her får du en række gode råd, så du kan undgå nogle af de mest almindelige fejl. Dem kan du huske på, hvad end du skal give terrassen træbeskyttelse, eller det er hegnet, carporten eller skuret, der skal males. God fornøjelse!


En ren og fast overflade er vigtig for et godt maleresultat.

 

Få et uforpligtende tilbud

Du rengør ikke træet, inden det males

Når du skal male træværk, er det vigtigt, at det er rent og tørt, så du ikke maler direkte oven på støv, skidt og fugt.
Er træets overflade ikke klar til malingen eller træbeskyttelsen, bliver resultatet derfor heller ikke optimalt, da malingen ikke fæstner ordentligt. Og tænk lige over, hvor meget snavs og skidt, der egentlig kan sætte sig efter flere år med lidt eller ingen vedligeholdelse. Vask derfor træet (f.eks med grundrens) og slib evt. overfladen fri for malingrester.

Du fjerner ikke alger og anden belægning

Udendørs træværk er udsat for mange ting. I forlængelse af forrige punkt med vask af træværket, er det også vigtigt at fjerne alger og andre typer af overfladebelægninger. Derfor skal du også huske at gøre træet rent med algerens eller et lignende produkt, der kan klare de genstridige begroninger.

Du måler ikke træets fugtighed

Afhængigt af årstiden og vejret varierer betingelserne for maling af dit træværk også. Derfor bør du måle fugtigheden i træet med en fugtmåler, inden du maler det.

Fugtighedsprocenten bør ikke være over 15-18 %, hvilket ofte er tilfældet er flere dage med tørt vejr. Maler du i en tør periode, er risikoen for, at malingen skaller af inden for kort tid, også lavere.

Du maler, når det blæser eller er for varmt

Måske tænker du, at det er godt at male på en blæsende dag, da malingen så kan tørre hurtigt. Tanken er god, men praktisk er det ikke optimalt. Blæsevejr er nemlig lig med støv, pollen og andet skidt i luften, der nemt kan sætte sig i malingen, inden den tørrer. Vælg i stedet en dag med let eller ingen vind.

En varm sommerdag med skyfri himmel og solen højt på himlen er skønt. Men ikke til at male.
Det er ikke nogen god idé at male varmt træ, eller hvis solskin står direkte på træet. Det skyldes, at træbeskyttelsen tørrer alt for hurtigt (ja, det kan den faktisk). Det gør, at du ikke kan male vådt i vådt, samt at malingen ikke trænger ordentligt ind i træet. Den optimale årstid og temperatur er i forårsperioden og sommerhalvåret og helst med en temperatur mellem 10 og 20 grader.

Du grunder ikke nyt træ

Nyt og helt frisk træ, der lige er opsat, bør grundes, inden du maler det. Lægger du ud med at male med en grundmaling, der trænger godt ind i træet, giver du dit træ ekstra beskyttelse og gør det samtidig nemmere at få slutmalingen til at hæfte optimalt.

 

Få et uforpligtende tilbud

5 hurtige til at male træbeskyttelse

 1. Hvorfor er det vigtigt at rengøre træet, inden det males?
  Det er essentielt at sikre, at træet er rent og tørt, så man ikke maler direkte oven på støv, skidt og fugt. Urenheder kan forhindre malingen i at fæstne ordentligt, hvilket kan påvirke holdbarheden og udseendet af det færdige arbejde.
 2. Hvordan ved jeg, om træet er for fugtigt til at male?
  Før maling bør du måle fugtigheden i træet med en fugtmåler. Fugtighedsprocenten bør ikke være over 15-18%. Maler du i en tør periode, reduceres risikoen for, at malingen skaller af.
 3. Er det en god idé at male træværk på en varm og solrig dag?
  Selvom det kan virke fristende, er det ikke optimalt at male træværk på en meget varm dag, især hvis solen skinner direkte på træet. Dette kan forhindre malingen i at trænge ordentligt ind i træet og kan også forhindre “vådt i vådt”-maling.
 4. Hvorfor er det vigtigt at grundmale nyt træ?
  Nyt træ bør grundes for at give det ekstra beskyttelse. Grundmaling trænger godt ind i træet og gør det nemmere for slutmalingen at hæfte optimalt.
 5. Hvordan påvirker blæsevejr maling med træbeskyttelse?
  Selvom blæsevejr kan få malingen til at tørre hurtigere, kan støv, pollen og andet skidt i luften nemt sætte sig i malingen, inden den tørrer. Det er bedst at male på en dag med let eller ingen vind for at undgå dette problem.

Få hjælp til din maleropgave

Har du brug for hjælp til et projekt i din bolig, hjælper vi gerne. Hos MalerKanonen har vi mange dygtige malere med stor erfaring. Derfor kan vi sikre dig et godt resultat, som du vil få stor glæde af. Kontakt os for at høre mere eller få et gratis tilbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs flere indlæg
Danijel
Kundeservice
Nicolai
Content ansvarlig
Arkadius
Maler
Tobias
Marketing
Stefan
Indehaver
Philip
Gulvmand
Anders
Marketing

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Få et uforpligtende tilbud
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.