• Tilfredshedsgaranti

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte malinger

Maling skaller af væg – Hvad gør man?


I forbindelse med malerarbejde kan man opleve, at maling skaller af væggen. Årsagerne kan være flere – det samme kan løsningerne. Så hvad kan man gøre, hvis malingen skaller af væggen?

Maling af vægge og andre overflader kræver en fast, jævn og ren overflade, hvis malerarbejdet skal blive bedst muligt. Det samme gælder, uanset om opgaven står på udvendigt malerarbejde eller indvendigt malerarbejde. Hvis ikke overfladerne er i ordentlig stand og til at male på, bliver resultatet højst sandsynlig heller ikke optimalt.

Men hvad er årsagen, når maling skaller af en væg? Og hvad kan man gøre? Det kan du læse mere om herunder, hvor vi også giver dig nogle tips og løsningsforslag.


Maling kan skalle af vægge både inde og ude.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Hvorfor skaller maling af væggen?

Overfladen, der er malet på: I nogle tilfælde kan maling skalle af vægge, hvis overfladen ikke binder godt. Nogle typer af moderne maling kan f.eks. ikke binde på en væg, der tidligere er malet med limfarve eller kalk.

Kvaliteten af malingen: Kvalitet og pris hænger ofte sammen. Så er væggene malet med en billig maling, som højst sandsynlig er af ringe kvalitet, har det også indflydelse på, hvor god malingen er til at binde og forblive pæn og holdbar. Af den grund er det også fornuftigt at vælge en maling i god kvalitet, når der skal males i huset, frem for at købe den billigste maling.

Kvaliteten af det udførte malerarbejde: Ligesom kvaliteten af malingen kan være årsag til, at maling skaller af væggen, kan det udførte malerarbejde også være skyldig. Vælger man selv at male er der risiko for, at man ikke maler grundigt og omhyggeligt. Og på sigt kan det føre til udfordringer med de malede overflader.

Almindelig aldring: Alting ældes, og som tiden går, vil selv den bedste maling kunne skalle af væggen. Er det mange år siden, at dine vægge er blevet malet, kan årsagen derfor sagtens være naturlig aldring. Og så er det på tide at få malet dine vægge, så de igen bliver pæne og modstandsdygtige.

Hvad kan man gøre?

Som tidligere nævnt er det vigtigt, at overfladen, der skal males, er fast og jævn – og gammel, løs maling er ingen af delene. Når maling skaller af en væg, som du eksempelvis gerne vil male på, kan du først og fremmest skrabe den gamle maling af med en spartel. Herefter kan du slibe overfladen let, så væggen bliver nemmere at male på.

En anden mulighed er at give dine vægge den helt store tur, så alle overflader er i optimal stand og dermed nemmere at male. Her kan du f.eks. få hjælp til spartling af væggene og opsætning af filt. Det er i mange tilfælde en rigtig god løsning at få væggene spartlet og beklædt, fordi du så kan være sikker på, at ’fundamentet’ er i god stand.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Vi kan hjælpe dig med dine vægge

Er det mange år siden, at dine vægge sidst blev malet, kan ny maling gøre meget godt for deres udseende og stand? Men oplever du decideret, at maling skaller af dine vægge, er det helt sikkert på tide at få dem fikset.

Hos MalerKanonen har vi dygtige malere med mange års erfaring inden for professionelt malerarbejde. Vi har hjulpet mange kunder med at få malet vægge og lofter i deres hjem. Ønsker du et topprofessionelt resultat, kan vi helt sikkert hjælpe dig. Kontakt os for en uforpligtende snak og få et gratis tilbud på maling af dine vægge.

FAQ: Maling Skaller Af Væg

Q: Hvorfor skaller min maling af væggen?

A: Der kan være flere årsager, herunder dårlig forberedelse af overfladen, brug af lavkvalitetsmaling, ændringer i temperatur og fugtighed, eller malingen er simpelthen blevet gammel.

Q: Hvordan forbereder jeg min væg bedst, inden jeg maler?

A: Start med at rense væggen for snavs og støv. Skrab gammel, skallende maling af, og slib overfladen let. Påfør en primer, hvis det er nødvendigt, for at sikre god vedhæftning af den nye maling.

Q: Er der specifikke malingstyper, der er mindre tilbøjelige til at skalle af?

A: Ja, maling af høj kvalitet med god vedhæftningsevne er generelt mindre tilbøjelig til at skalle af. Det er også vigtigt at vælge den rigtige type maling til overfladen (f.eks. fugtbestandig maling til badeværelser).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs flere indlæg
Danijel
Kundeservice
Rafal
Maler
Nicolai
Content ansvarlig
Arkadius
Maler
Tobias
Marketing
Stefan
Indehaver
Tibor
Maler
Boris
Gulvmand
Philip
Gulvmand
Anders
Marketing

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Få et uforpligtende tilbud
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.