• Tilfredshedsgaranti

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte malinger

Sådan kan du tjekke dit udendørs træværk


Din boligs udvendige træværk er udsat for meget, der kan præge udseendet og levetiden – ikke mindst vind og vejr samt den naturlige aldring. Derfor er det også vigtigt at tjekke dit udendørs træværk og huske vedligeholdelsen af det.

Det danske vejr er omskifteligt, og over et helt år oplever man både sol, regn, blæst og frost. Alt dette påvirker det udvendige træværk, som vinduer, døre og facadebeklædning, og sætter sit præg på både træets udseende og modstandsdygtighed.

Gør du ikke noget for at vedligeholde det udendørs træværk, f.eks. maling af træværket, øges risikoen for svamp, råd og andre problemer, hvilket naturligvis også forringer træets levetid – og det kan mærkes på pengepungen. Det er derfor en god idé at tjekke dit udendørs træværk regelmæssigt og male det, så det holder sig flot og stærkt. Hvad du helt konkret kan tjekke for, kan du læse om herunder.

Husk at tjekke træværket, før det males.

Få et uforpligtende tilbud

 

4 ting du kan holde øje med

Du bør tjekke dit udendørs træværk mindst én gang om året – og gerne to, hvis du vil være på den sikre side. Det er trods alt nemmere at forebygge frem for at løse problemer. Om du går alt igennem fra ende til anden eller blot nøjes med enkelte områder, er op til dig. Her er dog nogle af de ting, du kan tjekke, inden du begynder at male det gamle træværk.

Revner og sprækker: Tjek om træet er tørt ved at se efter revner eller sprækker i overfladen. Små revner og sprækker kan på sigt vokse sig større og føre til problemer med fugt, råd eller svamp. Derfor er det godt at være opmærksom på netop dette.

Løs og afskallende maling: Tjek om den eksisterende maling er løs og skaller af. Det kan du f.eks. ved at sætte et stykke kraftig tape på træet og rive det af. Hvis der sidder maling eller løst træ på tapen, kan det være på tide med ny maling eller træbeskyttelse. Du kan også skrabe let i overfladen med en malingskraber eller et andet redskab for at se om malingen er løs.

Fugt, råd og svamp: Tjek om der er fugt i træet ved at stikke i overfladen med en syl, skruetrækker eller et andet spidst redskab. Du må helst ikke kunne komme mere end 1-3 mm ned i træet. Kan du det, og har træet endda en smuldrende eller blød overflade, kan det skyldes råd.

Synlige skjolder: Tjek om der er synlige skjolder på overfladen af træværket, da det typisk skyldes svamp i træet. Her kan du f.eks. se efter lyse eller mørke/sorte aftegninger.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få hjælp til maling af dit træværk

Hvis det udvendige træværk er i fin stand, kan du overveje at give det en gang maling eller to, så beskyttelsesevnen styrkes. Der er bestemte tidspunkter på året, f.eks. sensommeren, hvor forholdene til at male er gode. Er dele af træværket derimod ikke i god stand, skal du overveje at udskifte de dårlige/problemramte områder.

En vigtig del af vedligeholdelsen af udendørs træværk er først og fremmest at tjekke det for skader og andre problemer. Maling af dit træværk gør dog en stor forskel. Og det kan vi hjælpe med, hvis du ønsker det optimale resultat. Hos MalerKanonen har vi mange års erfaring med maling af huse udvendigt, f.eks. maling af døre, trævinduer, træfacader og andet træværk. Kontakt os for at høre mere eller få et godt tilbud på din opgave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs flere indlæg
Danijel
Kundeservice
Nicolai
Content ansvarlig
Arkadius
Maler
Tobias
Marketing
Stefan
Indehaver
Philip
Gulvmand
Anders
Marketing

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Få et uforpligtende tilbud
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.