• Tilfredshedsgaranti

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte malinger

Må man male i solskin?


Når solen skinner fra en skyfri himmel, og temperaturen er i den høje ende, tænker mange, at det er tid til at male udenfor. Men må man male i solskin? Få svaret plus nogle gode tips til dit malerarbejde.

Som boligejer er der vedligeholdelsesopgaver du ikke kan slippe for – eller i hvert fald nogle du ikke bør ignorere. Det gælder f.eks. maling af træværk udendørs, som dine trævinduer, husets træfacade eller plankeværket i haven. Skal flot og stærkt træværk forblive flot og stærk, kræver det, at du vedligeholder – bl.a. med maling og træbeskyttelse.

Der er helt sikkert tidspunkter på året, hvor det er bedre at male gammelt træværk end andre. Det giver f.eks. sig selv, at man ikke skal male i snevejr og regn. Men må man male i solskin, f.eks. midt på sommeren, hvor man ofte kan få glæde af en skyfri himmel og høje temperaturer?

At male træværk i direkte sollys er sjældent en god idé.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Male i solskin – En god eller dårlig idé?

Det virker som en oplagt idé at male i sollys. Men en generel anbefaling er faktisk at lade være med at male i solskin – medmindre du selvfølgelig bare skal male huset indvendigt. Men hvorfor skal du ikke male i sol, når der er tørt og varmt? Det er der gode grunde til.

Som udgangspunkt bør du ikke male træ og træbeklædning, der er varm, eller står i direkte sol. Det skyldes, at malingen tørrer alt for hurtigt, så den ikke får mulighed for at trænge tilstrækkeligt godt ind i træet. At male i direkte sollys har altså en negativ effekt på, hvor godt malingen virker.

3 tips til dine udendørs maleropgaver

Der er selvfølgelig intet til hinder for at male i solskin. Men det bedste malerarbejde – og dermed også det flotteste og mest effektive resultat – får du, hvis du maler på andre tidspunkter, hvor der f.eks. ikke er direkte sollys på det træ, der skal males.

Vælg en tør periode: De optimale tidspunkter og årstider til maling udendørs er sommer og efterår (især sensommeren og det tidlige efterår). Så er der større sandsynlighed for, at træet har været tørt i en længere periode. Det er også fornuftigt tidligst at male om formiddagen, så evt. dug er fordampet, og træet er tørt.

Mal ikke i blæst: At male i direkte sol er ikke optimalt. Det samme gælder blæsevejr, selvom det er oplagt at tro, at blæsten har en positiv effekt. Når det blæser er der støv, pollen og meget andet skidt i luften, som kan påvirke udseendet på malerarbejdet. Så vent til der er vindstille eller højst en let brise.

Mål fugtigheden i træet og luften: Sensommer og tidligt efterår er bl.a. gode tidspunkter for maling, fordi lufttemperaturen er god – den skal være mellem 10-25 grader. Optimale betingelser kræver dog også en god luftfugtighed (40-80 %), samt at træets fugtighed er god, hvilket er under 15 %. Flere dage med tørvejr er derfor ideelt.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Vi kan også stå for malerarbejdet udenfor

Når det kommer til vedligeholdelse i boligen er der mange opgaver at se til. Bl.a. malerarbejdet, som både skal klares indenfor såvel som udenfor. Det tager tid og kan være en omfattende affære, så vil du gerne undgå dette, kan du f.eks. overlade disse maleropgaver til professionelle malerfolk.

Hos MalerKanonen har vi stor erfaring med udvendig maling af huse. Skal du have malet husets træfacade, garage eller andre lignende opgaver, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi klare både de små og hurtige opgaver, men kan også håndtere større maleropgaver. Kontakt os for en uforpligtende snak og få samtidig et gratis tilbud.

 

Ofte stillede spørgsmål om maling i solskin

Må man male i direkte sollys?

Nej, det anbefales generelt ikke at male i direkte sollys. Malingen kan tørre for hurtigt, hvilket kan forhindre den i at trænge ordentligt ind i træet og give en ujævn finish.

Hvorfor er det ikke godt at male i solskin?

Maling i direkte sollys kan forårsage, at malingen tørrer for hurtigt. Dette kan forhindre malingen i at trænge dybt ind i træet, hvilket kan påvirke malingens holdbarhed og udseende.

Hvornår er det bedste tidspunkt at male udendørs?

De optimale tidspunkter og årstider til maling udendørs er sommer og efterår, især sensommeren og det tidlige efterår. Det er også bedst at male om formiddagen, når eventuel dug er fordampet.

Er det okay at male, hvis der er skyet?

Ja, overskyet vejr kan faktisk være ideelt til maling, da det forhindrer direkte sollys i at påvirke malingen, mens den tørrer.

Hvordan kan jeg sikre, at malingen tørrer korrekt?

For at sikre en korrekt tørring bør du undgå at male i direkte sollys, i for høje temperaturer eller i fugtigt vejr. Følg altid producentens anbefalinger for den specifikke malingstype.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs flere indlæg
Danijel
Kundeservice
Nicolai
Content ansvarlig
Arkadius
Maler
Tobias
Marketing
Stefan
Indehaver
Philip
Gulvmand
Anders
Marketing

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Få et uforpligtende tilbud
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.