• Tilfredshedsgaranti

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte malinger

Hvornår er det bedst at male udendørs træværk?


Det er nødvendigt med en god temperatur til maling af udendørs træværk, hvis du vil være sikker på optimale forhold og det bedste resultat. Men hvilken årstid og temperatur er bedst til at male udendørs? Få svaret her samt andre gode råd.

Har du besluttet dig for, at i år er året, hvor skuret, hegnet eller andet udendørs træværk skal males eller træbeskyttes? Så er det en god idé at tænke over, hvornår på året der sættes tid af til den opgave. Ved du f.eks., hvornår du har den optimale årstid og temperatur til at male udendørs træværk?

Hos MalerKanonen vil vi gerne hjælpe dig og andre gør-det-selv-folk godt på vej maleropgaver i hjemmet. Derfor får du her en række gode råd i forhold til årstid og temperatur i forbindelse med maling af udendørs træværk.

 

Billedet viser facaden på en rødmalet træhytte på nært hold. Man kan se, at træet er slidt og tørt, og der mangler maling flere steder på træet.

Maling af udendørs træværk bliver flottest under optimale forhold.

 

Få et uforpligtende tilbud

Sådan får du de bedste resultater

Vælg den rette årstid: Den bedste årstid til at male udendørs er om sommeren. I sommermånederne, det vil sige juni til september, har træværket nemlig haft mulighed for at tørre over en længere periode. Nogle år byder april, maj og oktober på godt vejr over en længere periode, hvilket også kan skabe gode forhold til at male.

Undgå direkte sol: Sol fra en skyfri himmel og høje temperaturer er ikke optimale forhold til at male udendørs. Direkte sollys og høje temperaturer over 25 grader betyder nemlig, at maling og træbeskyttelse kan ’tørre for hurtigt’, så du ikke maler vådt i vådt, og malingen risikerer ikke at trænge optimalt ind i træet.

Mal ikke i blæsevejr: Når det blæser vil der være meget støv, pollen og lignende i luften. Så for at sikre, at du får det bedste og flotteste resultat, bør du vælge at male når der er vindstille eller højst en let vind.

Vælg den rette temperatur: Den optimale temperatur til at male udendørs træværk er 10-25 grader. Dette interval giver dig de bedste forudsætninger for at få de optimale forhold til at male udendørs.

Mål fugtigheden i træet: Når du skal male udendørs træværk er temperatur én af flere faktorer at holde øje med. Du bør desuden tjekke træets fugtighed med en fugtmåler, der helst skal være under 15 %. Derfor er det en god idé at vente til et tidspunkt med 3-5 dages uafbrudt tørvejr.

Hold øje med luftfugtigheden: Fugtighed i træet er én ting, luftens fugtighed er en anden faktor at tjekke. Ligger luftfugtigheden på 40-80 % har du fine forhold til at male, og en sommerdag med overskyet og tørt vejr samt en luftfugtighed på ca. 60 % er tæt på optimalt.

Begynd først om formiddagen: Tidligt op og i gang er måske din umiddelbare plan. Men vent med at male eller træbeskytte til hen på formiddagen, så solen har haft mulighed for at skinne på træet, og du dermed undgår dug og fugt.

 

Få et uforpligtende tilbud

5 hurtige til maling af udendørs træværk

1. Hvornår er det bedst at male udendørs træværk?

 • Sommeren (juni til september) er ofte den bedste tid til at male udendørs træværk, da vejret er mere stabilt, og træet har haft tid til at tørre. Forår og efterår kan også være egnede, afhængigt af vejret.

2. Hvilken temperatur er bedst for maling af udendørs træværk?

 • Den ideelle temperatur til maling af udendørs træværk ligger mellem 10-25 grader Celsius. For lav temperatur kan forhindre malingen i at tørre korrekt, mens for høj temperatur kan få den til at tørre for hurtigt.

3. Hvordan påvirker fugtigheden resultatet, når jeg maler udendørs træværk?

 • Træets fugtighed skal være under 15%, og luftfugtigheden bør være mellem 40-80%. For meget fugt kan forhindre malingen i at binde sig ordentligt til træet, mens for lav fugtighed kan føre til revner og afskalning.

4. Kan jeg male udendørs træværk i direkte sol eller blæsevejr?

 • Det er bedst at undgå at male i direkte sol, da det kan få malingen til at tørre for hurtigt. Blæsevejr kan føre til støv og pollen i malingen, så det er også bedst at undgå.

5. Skal jeg søge professionel hjælp til at male udendørs træværk?

 • Hvis du er usikker på de optimale forhold eller har brug for hjælp til at forberede overfladen, kan det være en god idé at få professionel hjælp. Professionelle malere som MalerKanonen har erfaring og udstyr til at sikre et smukt og holdbart resultat.

Få flere gode råd eller hjælp til din maleropgave

Hos MalerKanonen har vi mange års erfaring med maling af træværk udendørs og indendørs. Vi ved derfor meget om årstider, temperaturer og andre faktorer, der har indflydelse på at male udendørs træværk. Kontakt os og hør mere eller få et gratis tilbud på din opgave og hjælp af vores dygtige malere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs flere indlæg
Danijel
Kundeservice
Nicolai
Content ansvarlig
Arkadius
Maler
Tobias
Marketing
Stefan
Indehaver
Philip
Gulvmand
Anders
Marketing

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Få et uforpligtende tilbud
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.