• Tilfredshedsgaranti

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte malinger

Tips til at vælge en flot farve til din hoveddør


Hoveddøren er noget af det første, man ser på en bolig. Dørens farve har derfor stor betydning for førstehåndsindtrykket og boligens ydre udseende. Overvejer du en ny farve til din hoveddør, får du her nogle tips til dit valg.

Har du nogensinde hørt andre sige, at ”døren er husets ansigt”? Med det menes der, at boligens hoveddør er det første, man lægger mærke til, hvad end man er gæst eller boligejer. Og ligesom farven på husets facade påvirker farven på hoveddøren også det generelle udtryk, uanset om det er i dine eller andres øjne.

En farverig hoveddør er iøjnefaldende.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Vigtige overvejelser i forbindelse med farvevalg

Inden du vælger en bestemt farve til hoveddøren, er der nogle overvejelser som er værd at gøre sig, så du ikke træffer en forhastet beslutning. Du kan f.eks. tænke over, om du skal vælge en farve, der:

 • er kraftig eller lys / varm eller kold
 • er identisk med husets vinduer eller tag
 • er en kontrastfarve eller nuance af facaden
 • er praktisk ift. naturlig slitage
 • matcher husets stil
 • skaber en bestemt følelse eller stemning
 • er klassisk og tidløs

Som du kan se er der mange ting at forholde sig til, når man skal vælge en farve til hoveddøren. Andre ting, som også er værd at have med i tankerne er, hvilket materiale døren er lavet af, eller om boligen skal sælges inden for den nærmeste fremtid. Er det sidste tilfældet, kan maling af huset udvendigt også være en overvejelse værd.

Skal du vælge en praktisk farve til hoveddøren?

Et klassisk og sikkert valg er at male døre, som er udsat for vind og vejr, i farver, der kan gøre skidt og slitage mere ’usynligt’. Her er mørke farver og nuancer gode bud, hvilket gør en sort hoveddør til et oplagt valg. Selvom en hvid hoveddør er utrolig flot og elegant, så er det også væsentligt nemmere at se skidt, revner osv.

En anden vej at gå er at vælge en farve til hoveddøren, som virkelig får døren og indgangspartiet i fokus. En farve, som signalerer, at hoveddøren er facadens omdrejningspunkt og vejen ind. Det kan være en farve, der er en klar kontrast til facadefarven eller i en stærk farve, som rød, gul eller orange.

Uanset om du vælger en klassisk, moderne eller helt utraditionel farve, så bør der være tanker bag dig valg. Men ligesom du over tid kan male huset indvendigt ad flere omgange, når du ønsker nye farver i dit liv, kan det samme siges om hoveddørens farve, der selvfølgelig også kan males om igen, når du ønsker et nyt udtryk.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få inspiration eller hjælp til dit farvevalg

Hos MalerKanonen har vi mange års erfaring med udvendig maling af huse samt maling af træværk, der skaber et flot samspil mellem døre, vinduesrammer, facaden m.m. Ønsker du hjælp fra en professionel maler og værdifuld inspiration til dit farvevalg, er det en opgave, vi nemt kan klare. Og vi kan også sikre, at malerarbejdet udføres helt perfekt. Kontakt os for at høre mere eller få et gratis tilbud på din opgave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs flere indlæg
Danijel
Kundeservice
Nicolai
Content ansvarlig
Arkadius
Maler
Tobias
Marketing
Stefan
Indehaver
Philip
Gulvmand
Anders
Marketing

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Få et uforpligtende tilbud
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.