• Tilfredshedsgaranti

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte malinger

Gode farver til mørke rum


For nogle er mørke rum lig med begrænsninger. Andre ser muligheder. Men findes der gode farver til mørke rum og rum med begrænset lysindfald? Og hvordan kan farver gøre en forskel?

Boliger bygges og indrettes på meget forskellig vis. Det har derfor også indflydelse på, hvordan man opfatter størrelsen i de enkelte rum. Det gælder især rum, der virker mørke, fordi de er små, har begrænset lysindfald, eller indeholder materialer, der kan være mørke af natur.

Frem for at se begrænsningerne kan man derimod se på mulighederne, f.eks. ved at bruge farver i mørke rum. Og gør man det er der visse løsninger og farvevalg, der er oplagte at bruge, uanset om ønsket er bedre lysindfald, en større rumfølelse eller at skabe en huleagtig stemning.


Nogle farver er bedre end andre i mørke rum.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

5 tips til farver i mørke rum

Hvid og lys maling er gode valg: Et klassisk råd, når det kommer til farver i mørke rum, er at male i hvid eller med lyse farver frem for mørke farver. Lys reflekteres bedre på lyse overflader, så hvid eller lyse toner vil skabe bedre lysindfald.

Vælg blank frem for mat maling: I modsætning til mat maling skaber blank maling genskin, hvilket kan være en fordel, hvis dit rum er mørkt. Den begrænsede lysmængde, som kommer ind i rummet, kan nemmere reflekteres på en blank overflade, og rummet kommer derved også til at synes større, end det reelt er. Så dit valg af mat eller blank maling har bestemt noget at sige.

Mal gulvet mørkere end væggene: Små rum kan nemt føles mørke – især i forhold til andre, større rum i boligen. Men ved at male gulvet i en farve, der er mørkere end farven på vægmalingen, skaber du en illusion af, at væggene skubbes længere væk fra hinanden, hvilket får rummet til at virke større.

Match møbler og vægmaling: Et smart trick, man kan bruge, er at bruge vægmaling i farver i mørke rum, som matcher farven på dine møbler. Ved at fokusere på matchende toner og nuancer, går dine møbler mere i ét med væggene og rummet, hvilket gør at ’de forsvinder’, så rummet ikke virker pakket. Det vil samtidig få rummet til at virke større.

Skal du passe på med mørke farver? Ofte hører man, at mørke farver ikke passer ind i rum, der i forvejen er mørke eller har begrænset lysindfald. Sådan er det nødvendigvis ikke. For har du et lille rum, f.eks. soveværelset, kan en mørk farve faktisk skabe en mere hyggelig og huleagtig atmosfære. Her handler det altså ikke om at ’strække rummet’ for at gøre det større – tværtimod handler det om at udviske hjørnerne, så rummet virker mere hyggeligt og indbydende.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Vi kan male dine mørke rum

Mørke rum kan synes begrænsende for mange. Men det kræver faktisk ikke ret meget malerarbejde for at lave markante ændringer og forbedringer. Dog er det vigtigt, at man vælger de rette farver eller løsninger, samt at malerarbejdet udføres grundigt.

Ønsker du at få malet mørke rum i din bolig, kan vi hos MalerKanonen hjælpe med opgaven. Vi har stor erfaring med maling af vægge, og vi ved derfor også meget om, hvordan man kan male mørke rum på den bedste måde. Kontakt os for at høre mere og få et uforpligtende tilbud på en maler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs flere indlæg
Danijel
Kundeservice
Nicolai
Content ansvarlig
Arkadius
Maler
Tobias
Marketing
Stefan
Indehaver
Philip
Gulvmand
Anders
Marketing

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Få et uforpligtende tilbud
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.