• Tilfredshedsgaranti

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte malinger

4 grunde til at slibe træværk før det males


Træværk fremstår rigtig flot, når det er nymalet. Men for at få det bedst mulige resultat, bør du slibe træværket, før det males. Og hvorfor så det? Slibning af træværk har faktisk flere fordele.

Nymalet træværk er pænere end træværk med mange år på bagen. Det gælder både det indvendige og udvendige træværk. Derfor er maling af træværk også en opgave, der giver god mening. Ikke kun på grund af udseendet, men også fordi træet får bedre beskyttelse og længere holdbarhed.

Skal du i gang med at male gammelt træværk eller måske helt nyt og ubehandlet træ, er der flere ting du kan gøre for at få et godt resultat. Det gælder, uanset om det er indvendigt eller udvendigt malerarbejde, du skal i gang med. Én af de ting er at slibe træværket før du maler det. Det har nemlig flere fordele for både dit malerarbejde og det færdige resultat.


Det kan være smart at slibe træ, før det males.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Derfor bør du slibe træværket

Udglatter overfladen: Når du sliber træværk, inden det males, kan du nemmere udglatte en ujævn overflade, så den i stedet bliver jævn og ensartet. Det kan f.eks. være løs maling eller fastgroet skidt og snavs, som kan fjernes med en slibning. Faktisk kan det også være en god idé at slibe træværket efter første lag maling eller grunder, da fibrene rejser sig, når de males, hvilket også skaber en ujævn overflade.

Hæfter bedre: Ved at slibe træværket kan det blive nemmere at få grunder eller den afsluttende maling til at hæfte bedre. Sliber du træværket, kan du nemlig undgå at male på en beskidt, ujævn eller glat overflade, og det vil give bedre hæftning. Nogle gange kan det dog være tilstrækkeligt blot at vaske træværket, før det males og dermed ikke slibe.

Letter malerarbejdet: Dit malerarbejde vil højst sandsynligt også bliver nemmere, hvis du sliber træværket, før det males. I og med, at underlaget er jævnt, og malingen hæfter bedre, slipper du bl.a. for at male mere end nødvendigt. Og så vil du i højere grad undgå uventede problemer med malerarbejdet, da du giver dig selv bedre betingelser for et godt resultat.

Gør resultatet flottere: Der er meget malerarbejde, som bliver flottere, når underlaget slibes først. Det vil du også opleve med træværket, uanset om det er inde eller ude, du skal male. En ensartet og fast overflade, hvor grunder eller maling får nemmere ved at hæfte, vil alt andet lige give et grundigere og flottere slutresultat. Maler du indenfor og har brugt for meget maling på nogle områder, så det kan ses i form af striber på væggen (såkaldte gardiner), kan f.eks. også slibe dem væk med fint sandpapir og få et flottere resultat.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Skal vi klare din maleropgave?

Maling af træværk samt andre typer af maleropgaver kan have en stor effekt på, hvordan boligen ser ud, og hvordan de malede overflader er beskyttet. Men for mange boligejere er malerarbejde ikke nogen spændende opgave.

Hos MalerKanonen kan du få hjælp til dine private maleropgaver. Vi har dygtige malere med mange års erfaring, der nemt og hurtigt kan klare din opgave for dig, så du ikke skal bekymre dig om opgaven eller resultat. Vil du gerne høre mere, er du velkommen til at kontakte os. Vi giver også gerne et uforpligtende tilbud på en maleropgave, f.eks. på maling af træværk hjemme hos dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs flere indlæg
Danijel
Kundeservice
Nicolai
Content ansvarlig
Arkadius
Maler
Tobias
Marketing
Stefan
Indehaver
Philip
Gulvmand
Anders
Marketing

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Få et uforpligtende tilbud
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.