• Tilfredshedsgaranti

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte malinger

Hvilken glans maling er god til et køkken?


Maling af et køkken kræver brug af en god maling, der er modstandsdygtig, men også er vaskbar, så overfladerne er nemme at rengøre. Så hvilken glans maling skal du bruge i dit køkken? Læs videre og få et godt bud fra vores eksperter.

Har du besluttet dig for, at dit køkken skal males, er det vigtigt at vælge en maling, der passer til netop dette rum. For valget af maling til en maleropgave afhænger i høj grad af, hvilket rum der skal males, da nogle af boligens rum er mere udsatte end andre, da de bruges på forskellig vis og til forskellige formål.

Der findes først og fremmest loftmaling, vægmaling og maling til træværk. Og så skal du også tage stilling til, hvilken glans du skal vælge. For i hvor høj grad skal overfladen reflektere lyset, og hvor let skal det være at vaske eksempelvis vægge ved kogepladen.

 

Den rette glans maling kan gøre vægge i køkkenet mere modstandsdygtige.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Det påvirker valget af glans maling til dit køkken

Dit valg af glans maling til dit køkken afhænger af flere ting. Du vil nemlig ikke få det optimale resultat, hvis du bruger den samme glans maling til alle områder i dit køkken. Forskellen ligger f.eks. i, om du skal male loft, vægge eller træværk, som eksempelvis vindueskarme, fodlister og lignende. Og der er også forskel på om du maler omkring et madlavningsområde, som kogepladen, eller det er andre områder i køkkenet.

Her hos MalerKanonen har vi en tommelfingerrel, som du kan bruge, hvis du er i tvivl om, hvilken glans maling du skal bruge til dit køkken.

Køkkenloft: Til maling af et køkkenloft kan du gå lidt højere op i glans, end hvis du eksempelvis maler loftet i stuen eller et soveværelse (her er det typisk glans 3-5, man kan bruge). Til køkkenloftet kan du derfor male med loftmaling og glans 10, da den vil beskytte loftet mere mod mados, fugt og damp fra madlavning. Den lidt højere glans er også én, man vil bruge på badeværelset, hvor overfladerne også er mere end almindeligt udsatte.

Køkkenvægge: Til vægge i køkkenet – især omkring madlavningsområder som ved kogepladen – er det en god idé at male med en lidt højere glans end i eksempelvis soveværelset. Du kan derfor sagtens bruge en vægmaling med glans 20-25, så fugten fra damp ikke trænger ind i væggene. Glans 20-25 er samtidig også en vaskbar maling til dit køkken, så du nemt kan rengøre overfladerne.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få hjælp til din opgave

Maling af et køkken kan virke en smule uoverkommelig, når man skal tage højde for forskellige typer af maling, og hvilken glans maling, der passer til køkkenet. Ønsker du professionel hjælp fra garvede malere, så kan du naturligvis få et gratis tilbud på maling af dit køkken. Det vil sikre dig det flotteste resultat og give dit køkken den bedste beskyttelse mange år frem.

 

Ofte stillede spørgsmål af valg af glans maling til køkkenet

Hvorfor er valget af glans maling vigtigt for et køkken?

Valget af den rette glans maling er vigtigt for et køkken, da nogle områder i køkkenet er mere udsatte end andre. En passende glans maling sikrer, at overfladerne er nemme at rengøre og modstandsdygtige over for fugt og snavs.

Hvordan vælger jeg den rette glans maling til mit køkkenloft?

Til maling af et køkkenloft kan du vælge en loftmaling med glans 10. Denne glans beskytter loftet mod mados, fugt, og damp fra madlavning.

Hvilken glans maling er bedst til køkkenvægge?

Til vægge i køkkenet, især omkring madlavningsområder som ved kogepladen, er det en god idé at vælge en vægmaling med glans 20-25. Denne glans forhindrer fugt i at trænge ind i væggene og gør det nemt at rengøre overfladerne.

Hvad er forskellen mellem glans maling til køkkenet og andre rum?

Valget af glans maling afhænger af rummets anvendelse. For eksempel, i et soveværelse kan man vælge en lavere glans, mens i et køkken, hvor overfladerne er mere udsatte, kan en højere glans være mere passende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs flere indlæg
Danijel
Kundeservice
Nicolai
Content ansvarlig
Arkadius
Maler
Tobias
Marketing
Stefan
Indehaver
Philip
Gulvmand
Anders
Marketing

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Få et uforpligtende tilbud
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.