• Tilfredshedsgaranti
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Sådan kan du fjerne gammel maling

Skal du i gang med at male træværk, er det en god idé at fjerne gammel maling først. Men hvordan fjerner man gammel maling, og er det overhovedet nødvendigt? Få svarene og gode råd til opgaven.

Gammel maling giver ikke træværk de bedste betingelser for at forblive flot og modstandsdygtigt. Derfor er det vigtigt at vedligeholde træet løbende med ny maling, så det altid er i god stand. Ny maling forlænger samtidig holdbarheden og levetiden på dit træværk, hvilket er endnu en god grund til at male det.

Når du vil male træværk, skal den gamle maling første fjernes, bl.a. så den nye maling kan hæfte bedre. Men ved du, hvordan man fjerner gammel maling fra træ? Er svaret nej, er du bestemt ikke den eneste. Derfor har vi samlet fire forskellige løsninger til, hvordan man fjerner gammel maling.

At fjerne gammel maling hjælper på resultatet.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

4 tips til at fjerne gammel maling

Den nemme løsning – Brun sæbe: Skal det være nemt og billigt, når malingen skal fjernes, er brun sæbe et oplagt valg. Mange husejere har nemlig brun sæbe stående i hjemmet, da det også er nyttigt til andre opgaver. Det kan nemlig bruges forskellige områder og overflader og derfor også til at fjerne gammel maling fra træ.

Den brune sæbe (i fast form) smøres på træet, som efterfølgende pakkes ind i husholdningsfilm og får lov at sidde i et par dage. Herefter trænger sæben langsomt ind i malingen, som blødgøres og bliver let at fjerne, f.eks. med en spartel. Træet skal efterfølgende rengøres med vand og eddikesyre og have lov til at tørre helt, inden du gør mere ved træet.

Den effektive løsning – Malingfjerner: Malingfjerner er skabt til netop at fjerne gammel maling og er derfor en effektiv måde at komme gammel maling til livs. Pensl træet med malingfjerneren og lad den virke ifølge vejledningen bag på produktet. Herefter kan du fjerne den gamle maling med en spartel.

Den smarte løsning – Varmepistol: Skal det være så nemt som muligt at fjerne gammel maling, kan du prøve med en varmepistol. Denne løsning er effektiv (og miljøvenlig), da malingen varmes hurtigt op og begynder at boble op og løsne sig fra overfladen (træet). Herefter kan malingen fjernes let ved at skrabe med en spartel.

Den sidste løsning – Kaustisk soda: Kaustisk soda kan bruges, hvis intet andet virker – eller hvis du kun har dette til rådighed. Kaustisk soda er dog ikke en særlig miljøvenlig løsning og kan også være farlig for din hud og dine øjne. Med denne metode påfører du kaustisk soda på træet og pakker det ind i husholdningsfilm. Herefter skal det tørre i nogle timer, hvorefter du kan fjerne den gamle maling med en spartel.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få hjælp til din maleropgave

Er du i tvivl om, hvordan man fjerner gammel maling? Eller om det overhovedet kan lykkes? Så kontakt os hos MalerKanonen. Vi har mange års erfaring med indvendigt og udvendigt malerarbejde – både i forhold til forberedelsen inden der males, men selvfølgelig også med selve malerarbejdet. Kontakt os for en uforpligtende snak og få samtidig et gratis tilbud på din maleropgave.