• Tilfredshedsgaranti
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Hvor ofte bør dine lofter males?

Lofter skal ikke males lige så tit som vægge. Men det betyder ikke, at man bare kan ignorere lofterne i boligen, for de skal også vedligeholdes. Så hvor ofte bør dine lofter males, hvis de skal forblive flotte og velholdte?

At få malet vægge og lofter i sin bolig kan gøre meget godt for både udseendet og standen. Derfor er det også en god investering at få malet indenfor og få det gjort regelmæssigt eller efter behov.

Der er forskel på, hvor ofte vægge skal males, og hvor tit dine lofter skal have ny maling. Lofter er nemlig ikke lige så udsatte som eksempelvis vægge, der bl.a. skal kunne modstå fedtede fingre eller at blive vasket af. Og er det på badeværelset eller i køkkenet, har fugt og damp samt mados også indvirkning på væggene. Det betyder dog ikke, at lofter ikke skal males – for det skal de, hvis de skal holdes flotte og i god stand. Hvor ofte dit loft bør males afhænger af flere faktorer. Og dem kan du læse mere om herunder.

Loftet i boligen har godt af ny maling.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Flere ting har indflydelse

Uanset om det er lofter i stuen, soveværelset eller på hjemmekontoret, så er det begrænset, hvor meget slitage de udsættes. Anderledes er det dog for loftet i køkkenet eller på badeværelset. Hvor tit dine lofter skal males afhænger af flere ting:

  • Hvornår loftet senest blev malet
  • I hvilket rum, der skal males (vådrum eller værelse)
  • Kvaliteten af den tidligere anvendte maling
  • Kvaliteten af det tidligere udførte malerarbejde
  • Om loftet blev malet én eller flere gange
  • Om der ryges i boligen

Hvor ofte dine lofter skal males afhænger bl.a. af, hvor godt og hvor meget der males samt hvordan man lever i boligen. Der kan sagtens gå 5-10 år mellem, at dine lofter bliver malet. Vi vil dog anbefale, at du får malet lofter oftere end dette, da ny maling har en positiv effekt på både udseende, modstandsdygtighed og holdbarhed.

Tænk fremad og få malet regelmæssigt

Frem for at vente med at male lofter i din bolig er det en god idé at tænke frem i tiden og være lidt på forkant. Det samme kan du gøre med dine vægge, som i højere grad bør vedligeholdes med ny maling.

I stedet for at vente og først få malet, når overfladerne (både lofter og vægge) er slidte eller har fået et trist udseende med farve, der er falmet, bør du derfor få malet lofter hvert 4-5 år. Ved at få malet lidt hyppigere end du regner med, kan du være sikker på, at dine lofter (og andre overflader) fremstår flotte og i god stand. Det gælder især ved maling af badeværelser, hvor loftet altid bør være godt beskyttet, så det dagligt kan modstå vand og damp.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Skal vi male dine lofter?

Lofterne i din bolig bør vedligeholdes med ny maling ligesom dine vægge, så de holdes pæne og i god stand. Men er malerarbejde – især af lofter – noget, du gerne vil slippe for, kan du overlade opgaven til dygtige og erfarne malere.

Hos MalerKanonen har vi mange års erfaring med indvendigt malerarbejde. Også maling af forskellige typer af lofter. Vi ved, hvor tit lofter bør males, og vi kan hjælpe dig, hvis du overvejer at få malet i din bolig. Kontakt os for at høre mere og få samtidig et uforpligtende tilbud på din maleropgave.