• Tilfredshedsgaranti

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte malinger

Derfor er det smart at pletspartle, før du maler


Skal du i gang med at male eller tapetsere vægge, er jævne og ensartede overflader nødvendige for et godt resultat. Derfor er det også en god idé at pletspartle inden der males.

Trænger dine vægge til et nyt lag maling, så de igen ser pæne ud? Eller har du fundet flot tapet, som virkelig vil passe godt i dit hjem? Uanset hvad der skal ske med dine vægge, så er en jævn og ensartet overflade en nødvendighed for et godt resultat. For en væg med huller eller revner kan gøre det kommende malerarbejde noget mere vanskeligt end håbet. Derfor er der også flere fordele ved fuldspartling og pletspartling af dine vægge.

Selvom det at spartle en overflade typisk udføres på den samme måde, kan der alligevel være forskelle. Der kan f.eks. være forskel på, hvordan man spartler huller eller store revner, eller hvordan man spartler en væg eller et loft. Men hvis du er i tvivl om, hvorfor pletspartling overhovedet kan være godt givet ud, så læs videre herunder.

Der er flere fordele ved at fuld- eller pletspartle vægge.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

4 grunde til at pletspartle

Giver en jævn overflade: Skal du i gang med maling af vægge i dit hjem, dur det ikke, hvis du skal male hen over huller og revner. Når du pletspartler, udjævner du alle huller og revner i væggene, hvilket skaber en overflade, der er helt jævn og ensartet.

Gør malerarbejdet mere effektivt: Godt malerarbejde kræver grundighed og tålmodighed, så der males ordentligt. Og det er i høj grad nemmere, hvis det man maler er til at male. Dit malerarbejde og hele processen bliver derfor nemmere og mere effektiv, hvis du på forhånd har pletspartlet små huller og revner.

Skaber et flot udseende: Når du kan male på en helt plan overflade uden små huller, revner og andre ’overfladeproblemer’, får du alt andet lige også et pænere resultat. Derfor er det også rigtig godt givet ud at bruge energi på netop pletspartle og fikse de små huller og revner.

Sikrer dig et mere holdbart resultat: At male hen over huller og revner (eller sætte tapet op på en usikker overflade) ender ikke med et godt resultat. Derfor bliver dit malerarbejde også mere holdbart, når du pletspartler huller og revner, inden du maler. Små huller og revner kan også udvikle sig til større problemer, hvilket blot understreger vigtighed af at fikse dem.

 

Få et uforpligtende tilbud

Alt du skal vide om pletspartling før maling

1. Hvad betyder det at pletspartle?
Pletspartling refererer til processen med at fylde små huller, revner eller ujævnheder i en overflade, typisk en væg, før maling eller tapetsering. Det sikrer en glat og ensartet overflade, hvilket giver et bedre slutresultat.

2. Hvorfor er det vigtigt at pletspartle før maling?
Ved at pletspartle før maling sikrer man, at malingen påføres en jævn overflade, hvilket forhindrer ujævnheder, striber eller uønskede teksturer i det færdige malerarbejde.

3. Kan jeg male direkte over små huller uden at pletspartle?
Selvom det er teknisk muligt, anbefales det ikke. Uden pletspartling vil små huller og ujævnheder blive mere synlige efter maling, hvilket kan påvirke det æstetiske udseende og holdbarheden af malerarbejdet.

4. Hvilke værktøjer skal jeg bruge til pletspartling?
De mest almindelige værktøjer til pletspartling inkluderer en spartel, spartelmasse og eventuelt sandpapir til at glatte overfladen efter spartling.

5. Hvor længe skal jeg vente efter pletspartling, før jeg kan male?
Det afhænger af den specifikke spartelmasse, du bruger. Generelt bør du vente, indtil spartelmassen er fuldstændigt tør, hvilket typisk tager mellem 2-24 timer afhængigt af produktet og rummets forhold.

Få hjælp til spartling

Pletspartling og fuldspartling kan være en stor hjælp, når dine vægge og lofter skal males. Og og helt sikkert godt givet ud, hvis der er små huller eller revner i overfladerne. Men det kan også være en udfordrende opgave at spartle, hvis ikke man har prøvet det før.

Overvejer du selv at spartle dine vægge? Eller ønsker du sikkerhed for et professionelt resultat? Hos MalerKanonen har vi dygtige folk, der kan hjælpe dig. Med mange års erfaring inden for spartling af vægge og indvendigt malerarbejde er du sikker på, at opgaven løses på mest tilfredsstillende vis. Kontakt os allerede i dag og få et uforpligtende tilbud på din opgave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs flere indlæg
Danijel
Kundeservice
Nicolai
Content ansvarlig
Arkadius
Maler
Tobias
Marketing
Stefan
Indehaver
Philip
Gulvmand
Anders
Marketing

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Få et uforpligtende tilbud
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner igen i morgen. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.