• Tilfredshedsgaranti
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

5 gode råd til vedligeholdelse af vinduer

Det er vigtigt at vedligeholde vinduer, hvis de skal forblive stærke og flotte længst muligt. Derfor er regelmæssig vedligeholdelse også en god idé, som faktisk ikke kræver så meget arbejde. Her er 5 gode råd du kan følge.

Vinduer er en essentiel del af enhver bolig, da de påvirker både indeklima, lysindfald og boligens udseende. Af den grund er vedligeholdelse af vinduer også en vigtig opgave, som man ikke må ignorere. Det gælder, uanset om det er vedligeholdelse af gamle vinduer eller nye, eller det er vedligeholdelse af trævinduer eller vinduer i andre materialer, f.eks. plastikvinduer.

Nogen former for vedligeholdelse kræver en del arbejde, mens andre er mindre tidskrævende. Men i sidste ende handler det om, hvor meget man selv ønsker at vedligeholde vinduerne i sin bolig. Ønsker du nogle tips til at holde dine vinduer flotte, er vores 5 gode råd herunder et rigtig godt sted at starte.

Vinduers levetid og stand påvirkes af, om de vedligeholdes.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

5 gode råd du kan følge

  1. Rengør vinduer samt vindueskarm og -ramme: Det er en god idé at vedligeholde alle dele af dine vinduer, dvs. glas, karme og rammer. Her når du langt ved at vaske og tørre af nogle gange om året. Almindeligt opvaskemiddel kan være tilstrækkeligt til at pudse og rengøre vinduerne, mens vindueskarme og -rammer f.eks. kan rengøres med en børste eller en våd klud med mildt rengøringsmiddel.
  2. Tjek fuger og lister: Fuger og tætningslister skal fungere ordentligt, da de både beskytter mod fugt og er lyd- og varmeisolerende. Du bør derfor tjekke vinduernes fuger og lister og sikre, at de ikke er mørnet eller revnet – er de det, skal de højst sandsynligt skiftes. Som supplement til almindelig rengøring kan du også køre en klud med siliconeplejemiddel over listerne for at bevare deres blødhed.
  3. Smøring af hængsler og beslag: Jo bedre dine vinduer åbner og lukker, jo bedre fungerer de. Tjek derfor alle hængsler og beslag mindst én gang årligt og smør dem f.eks. med syrefri olie, så de virker upåklageligt.
  4. Luft ud og tør af: Mange er sikkert ikke klar over, at der skabes kondens i boligen. Men det sker bl.a. når man tørrer tøj eller har været i bad. Det gør udluftning vigtigt for at undgå fugt omkring vinduerne, mens du også kan tørre kanter og lister af for at reducere risikoen for råd og svamp.
  5. Mal vinduerne: Vedligeholdelse af vinduer – gamle såvel som nye – omfatter også at male dem. Trævinduer er især udsat på grund af vind og vejr, temperaturudsving m.m. Derfor er maling af vinduerne med træbeskyttelse eller anden egnet maling klogt. Det gælder både indvendig maling af vinduer, men også det udvendige malerarbejde.

 

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få hjælp til vinduer og andet træværk

 

Der er mange gode grunde til at vedligeholde sine vinduer, bl.a. ved at rengøre og male vinduerne efter behov. Det har bl.a. indflydelse på vinduernes levetid og dermed også din økonomi.

Ønsker du hjælp til at få malet vinduer udvendigt eller indvendigt, så du er sikker på, at malerarbejdet udføres på bedste vis, er du velkommen til at kontakte os hos MalerKanonen. Vi har mange års erfaring på området og kan bl.a. hjælpe med maling af træværk, som vinduer og døre. Kontakt os for at høre mere eller få et godt tilbud.