• Tilfredshedsgaranti
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Beskyt din træterrasse med træbeskyttelse

Som alt andet træværk fortjener din træterrasse også løbende en kærlig hånd, så du beskytter træet og sikrer, at træterrassen ser flot og sund ud. Til den opgave kan du følge vores guide herunder.

Trænger din træterrasse til nyt liv, er træbeskyttelse en oplagt mulighed. Og som med enhver anden opgave med maling af træværk, kræver et godt resultat også god forberedelse. Ønsker du selv at give din terrasse træbeskyttelse, kan du følge vores guide herunder med vejledning og gode råd til opgaven.

Husk forberedelsen

Fjern alger: Din terrasse skal være ren og renset, inden den behandles med træbeskyttelse. Er der grønne alger på overfladen, skal disse derfor først fjernes. Påfør algemidlet på træoverfladen og lad det virke i nogle dage, inden du efterfølgende skrubber overfladen. Du bør dog læse anvisningerne bag på det købte algemiddel og følge dem til punkt og prikke, da vejledningen kan variere fra produkt til produkt.

Tjek, rens og slib træet: Næste del af forberedelsen er at tjekke træet for revner, råd og slitage, bl.a. ved at fjerne løs maling. Herefter skal du rengøre træværket med trævask eller rengøringsmiddel til træterrasser, så overfladen bliver helt ren. Og til sidst slibes overfladen, så træbeskyttelsen bedre kan hæfte.

Løbende vedligeholdelse af træterrassen er en god idé.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Transparent, halvdækkende eller heldækkende træbeskyttelse?

Når din træterrasse er helt ren og jævn, er du klar til at male træværket. Men skal du så vælge transparent, halvdækkende eller heldækkende træbeskyttelse? Og skal det være olie- eller vandbaseret træbeskyttelse?

Oliebaseret træbeskyttelse er fortyndet med terpentin og påvirkes mindre af temperaturer, end vandbaseret træbeskyttelse, der er fortyndet med vand, men som også er det mest miljøvenlige valg. De har hver deres fordele og ulemper, og dit valg afhænger også af træterrassens eksisterende overflade.

Hvad angår dit valg af transparent eller dækkende træbeskyttelse, så er der forskellige egenskaber og fordele ved hver af dem – det handler dog i høj grad om træets endelige udseende:

  • Transparent træbeskyttelse fremhæver i høj grad træets naturlige struktur og åretegninger og danner samtidig en vandafvisende film på træets overflade.
  • Heldækkende træbeskyttelse dækker træets naturlige farve og åretegninger fuldstændigt, men giver også den bedste beskyttelse mod bl.a. vind og vejr samt solens UV-stråler.
  • Halvdækkende træbeskyttelse har flere af egenskaberne fra transparent og heldækkende træbeskyttelse og er godt, når træet skal beskyttes godt og bevare et naturligt udseende.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få hjælp til maling af din træterrasse

Det er uden tvivl en god idé at pleje sin træterrasse. Men vil du gerne undgå selv at skulle male træterrassen, eller vil du bare være sikker på at få det bedste resultat? Så kontakt os hos MalerKanonen og få professionel hjælp til din opgave. Vi har mange års erfaring med malerarbejde og skræddersyer gerne et godt tilbud til dig.