• Tilfredshedsgaranti
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Hvor ofte skal vinduer males?

Flotte trævinduer har stor indflydelse på boligen eller sommerhusets udseende. Men løbende vedligehold er også vigtigt for at holde dem pæne og levedygtige længst muligt. Men hvor ofte skal vinduer males?

Som boligejer er vedligeholdelse en naturlig del af livet. For nogle skaber de mange vedligeholdelsesopgaver glæde, mens de for andre ikke har høj prioritet. Sådan er det også, når det kommer til trævinduer. For hvor ofte skal vinduer males, hvis de skal fremstå flotte og funktionelle længst muligt?

Maling kan forlænge vinduers levetid.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Derfor bør du male dine vinduer

Løbende pleje og vedligehold af dine trævinduer er noget, du ikke bør ignorere eller nedprioritere. For på lang sigt er der nemlig flere grunde til at male vinduerne:

  • Du bevarer vinduernes flotte udseende
  • Du opretholder vinduernes funktionsevne
  • Du forlænger vinduernes levetid

Flotte vinduer har først og fremmest indflydelse på, hvordan din bolig fremtræder – især udefra, hvor vinduerne i høj grad påvirkes af vind og vejr. Det er ofte her, man bemærker, hvilken negativ effekt gamle, slidte trævinduer skaber. Men indvendig maling af vinduerne er også klogt i forhold til vedligeholdelse og fugtbeskyttelse – dog er det indvendige træværk ikke lige så udsat som udenfor.

Udover den visuelle effekt så vil maling af dine trævinduer dog også sikre, at de fungerer ordentligt, mens levetiden forlænges. For når først malingen er nedbrudt, så træet begynder at blive påvirket og nedbrudt, kan udfordringer, som råd og svamp, føre til væsentligt større (og dyre) problemer.

Hvor ofte skal jeg male mine vinduer?

Det er især vind og vejr, som påvirker vinduernes stand og udseende. Derfor er det især vest- og sydvendte vinduer, der er mest udsatte for vind, regn, varme og UV-stråler.

Hvor ofte du skal male dine vinduer udvendigt afhænger altså af flere faktorer. Og der er som sådan ikke nogen regler på området, for hvor ofte vinduerne bør males. Men der er ingen tvivl om, at jo større indsats du yder over tid for at beskytte dine vinduer, jo større glæde vil du også få af dem.

Et udgangspunkt er dog at kontrollere vinduerne én gang om året, og tjekke om de er pæne, om der er løs/slidt maling eller synligt træ (i forhold til at undgå råd og svamp). Ønsker du ikke at male alle vinduer fra top til bund, kan du evt. nøjes med blot at pletmale efter behov – f.eks. små sprækker i malingen. Men er malingen begyndt at skalle af flere steder, bør du helt sikkert male vinduerne grundigt.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få hjælp til maling af dine vinduer

Det er uden tvivl vigtigt løbende at male træværk, så det forbliver flot og stærkt. Det gælder naturligvis også for vinduer i træ. Er dine vinduer gamle eller slidte, og ønsker du at få gjort noget ved dem, kan vi hjælpe dig.

Vi har mange års erfaring med udvendig maling af huse, trævinduer m.m., så der igen beskyttes godt imod vind og vejr.