• Tilfredshedsgaranti
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Guide til maling af fodlister, paneler og dørkarme

Maling af lister, paneler og karme vil gøre underværker for din boligs udseende og træværkets stand. Overvejer du selv at klare opgaven med at male paneler, lister og karme, hjælper vi dig på vej med denne guide.

Nymalet træværk er altid flot og har stor indflydelse på en boligs udseende og fremtoning. Derfor kan det også gøre en stor forskel for boligen, når fodlister, paneler og dørkarme får ny maling. Men hvordan skal man gribe opgaven an, hvis man selv vil stå for at male?

Et spørgsmål vores malere ofte stilles er, hvordan man maler fodlister, paneler og dørkarme. Fremgangsmåden er heldigvis ret enkel og grundlæggende set den samme. Men som med alt andet malerarbejde handler malerarbejdet og resultatet i høj grad om grundigt forarbejde. Derfor har vi lavet den enkle guide med vejledning til, hvordan man selv kan male lister, træpaneler og karme i sin bolig.

Ny maling gør underværker for slidt træværk.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Hvordan maler man fodlister, paneler og dørkarme?

  1. Afdæk gulvet: Dæk gulvet af med afdækningspap, så du beskytter det mod malingpletter.
  2. Rengør træværket: Før du kan male fodlister, træpaneler eller dørkarme, er det vigtigt først at fjerne fedt, snavs, skidt og støv. Det gør du med en svamp/opvredet klud samt grundrens opblandet efter doseringsforholdet bag på produktet. Herefter tørrer du træværket af med en klud og lader træværket tørre.
  3. Slib og udbedr skader: Letslib lister, paneler og karme med fint sandpapir, så træet får en mat overflade, som malingen nemmere kan hæfte på. Herefter fjerner du slibestøv med en opvredet klud eller blød børste, så overfladen er ren, jævn og fast.
    Tjek desuden lister, paneler og karme for revner, huller og andre småskader, som kan udbedres med fugemasse eller spartelmasse og en efterfølgende slibning af ujævnheder med sandpapir.
  4. Maling af lister, paneler og karme: Nye lister, paneler og karme af ubehandlet træ bør først grundes med trægrunder, før de males, da det giver det bedste slutresultat. Herefter skal træværket tørre og letslibes med fint sandpapir samt tørres efter med en opvredet klud eller blød børste.
    Hvis træet allerede har været malet, er grunderen normalt ikke nødvendig. Du bør male lister, paneler og karme mindst to gange for at få det flotteste og mest holdbare resultat. Og letslib gerne træværket efter første lag maling er helt tørt, inden du fortsætter med næste lag. Det vil nemlig også påvirke det endelige resultat positivt.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Skal vi male dine lister, paneler eller karme?

Maling af fodlister, træpaneler og dørkarme gør uden tvivl meget for en bolig. Og derfor er det også værd at give boligen en omgang med malerpenslen. Men malerarbejdet skal udføres grundigt, hvis det flotte resultat skal holde længst muligt.

Hos MalerKanonen har vi mange års erfaring med malerarbejde. Vi er specialister i bl.a. indvendig maling af huse og lejligheder og ved derfor alt om, hvordan man maler karme, paneler og fodlister. Vil du være sikker på et professionelt resultat i hele din bolig, kan vi naturligvis klare opgaven for dig – og du kan også få malet vægge og lofter så dine rum fremstår helt perfekte. Kontakt os for at høre mere eller for at få et gratis tilbud.