• Tilfredshedsgaranti
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

5 tips til valg af farve til en husfacade

Farven på dit hus’ facade betyder en del for udseendet, og hvilket udtryk der skabes. Derfor har det faktisk stor betydning, hvilken farve du vælger, når husfacaden måske skal males. Her får du nogle tips til dit farvevalg.

Når du skal vælge en ny farve til en husfacade, er det en god idé at overveje valget grundigt. Det har trods alt stor betydning, når du skal kigge på farven de næste mange år. Og da maling af et hus udvendigt er en større opgave, er det bestemt ikke én, man bare udfører igen og igen.

Der er mange ting, som har indflydelse på, om én farve til en husfacade er bedre end andre. Nogle af de ting man skal overveje er først og fremmest om ens hus er et træhus eller murstenshus. Men der er også andre faktorer, som hustypen og husets alder, nuværende farve på vinduer og døre, det udvendige træværk og nærliggende bygninger samt om huset befinder sig i et villakvarter eller på landet.

Hvid er en klassisk farve til husfacader.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

5 ting du kan overveje

Tjek huse i nabolaget: Gå en tur i nabolaget, og se hvilke farver, som er hyppig brugt, eller tag nogle billeder af de forskellige hustyper og farvede facader. Herefter kan du så tænke over, hvordan en bestemt farve vil passe ind. Måske kan du fint vælge en anderledes farve til facaden. Eller måske vil farven skille sig for meget ud.

Husk kontrasterne: Du kan bruge forskellige farver til at fremhæve kontrasterne, hvilket ofte ender godt ud. Skal farven på husfacaden være mørk, kan lyse vinduesrammer, træværk og døre være en god modsætning – og omvendt (lys husfacade og mørk kontrast).

Pas på kraftige farver: En klassisk fejltagelse er, at man maler husfacaden i en for kraftig farve. I mindre målestok virker det måske som et godt valg, men på en stor husfacade vil farven måske virke noget anderledes (og mere overvældende).

Snak med en fagmand: Det kan være en god idé at få en snak med en specialist fra din lokale farvehandel eller et byggemarked. De har stor erfaring og ved en masse om fordele ved maling af husfacader, samt hvordan man vælger en god farve.

Prøvemal på en spånplade: En mulighed for at se en farve an er ved at male en spånplade i en bestemt farve. Herefter kan du flytte rundt på pladen for derved at få en idé om, hvordan farven passer til huset. Der findes også apps, som du kan bruge til at tage billeder af dit hus’ facade og tjekke, hvordan en specifik farve vil se ud.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få hjælp til farvevalg og malerarbejdet

Når du har besluttet dig for, at husfacaden skal have en ny farve, er det vigtigt, at malerarbejdet udføres grundigt og korrekt. Er du i tvivl om, hvilken farve du skal vælge, hvornår du skal male facaden, og om du egentlig selv kan klare opgaven, så er du velkommen til at kontakte os hos MalerKanonen. Vi har malere med mange års erfaring, der kan hjælpe dig med dit valg af farve til husfacaden samt selve maling af huset. Kontakt os for en uforpligtende snak og et gratis tilbud på opgaven.