• Tilfredshedsgaranti
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Sådan maler du et listeloft

Maling af listelofter kan give fornyelse i hjemmet, bl.a. i form af et mere lyst udtryk. Overvejer du at male et listeloft, har vi en række tips til opgaven og processen, der sikrer dig et godt resultat og et flot loft.

Mange hjem prydes af listelofter. Disse trælofter er både pæne og charmerende at se på og kan også give boligen et mere varmt og indbydende udtryk. Nogle gange er det dog tid til fornyelse, hvilket kan være en god idé, uanset om det skyldes ønsket om et mere lyst udseende i rummet eller en forbedring af listeloftets tilstand.

Ønsker du at male listelofter i dit hjem, kan du med fordel følge vores vejledning herunder. Her beskriver vi trin for trin, hvordan du får et godt og holdbart resultat.


Maling af et loft kræver en omhyggelig tilgang.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Vejledning til maling af listeloft

Vejen til et flot resultat starter med god forberedelse. Et godt forarbejde gør nemlig dit malerarbejde nemmere og mere effektivt. Derudover kan du følge denne fremgangsmåde, så du maler dit listeloft omhyggeligt:

  1. Afdækning: Start med at dække møbler, inventar og gulv til med afdækningsplast, så du ikke får pletter derpå. Jo mere du kan flytte ud af rummet, jo bedre. Så kan du også nemmere bevæge dig rundt eller få plads til en stige, hvis du ønsker dette.
  2. Let rengøring: Det er en god idé at rengøre dit loft, så det er rent, når det skal males. Fjern spindelvæv og støv med en støvkost eller lignende, og vask efter med grundrens så snavs, skidt og evt. sod/nikotin også fjernes. Herefter skal træet tørre helt.
  3. Forsegl knaster (ubehandlet fyrretræ): Er listeloftet ubehandlet fyrretræ, kan det være en god idé at forsegle knasterne med shellak (’knastelak’), så du minimerer risikoen for, at der ikke kommer harpiks ud igennem malingen. Lad herefter shellakken tørre helt, før du går videre til næste trin.
  4. Brug evt. spærregrunder: Inden du maler med slutmaling, kan du med fordel male med en spærrende maling eller spærregrunder. Den giver bl.a. ekstra beskyttelse mod gennemtrængning fra knaster og olier, og gør det samtidig nemmere at få slutmalingen til at hæfte. Start med hjørner og kanter og slut med de store flader.
  5. Mal med slutmaling: Når grunderen er tør, er det tid til at male listeloftet med slutmalingen. Mal gerne mere end én gang for at få det flotteste resultat – især hvis loftet i forvejene er mørkt. Start med at male hjørner og kanter med en pensel og slut med at male de store flader (på langs med brædderne) med en bred malerrulle (evt. på teleskopstang).

BONUSTIPS: Et godt råd er at bruge en teleskopstang, så du ikke får ondt i nakke og skuldre. Derudover kan det også være en god idé at male i vinterhalvåret, da luftfugtigheden er lavere, hvilket kan give et bedre resultat. Og så skal du naturligvis altid følge anvisningerne på dine produkter (shellak, grunder, slutmaling), bl.a. i forhold til korrekt anvendelse og anbefalet tørretid.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få råd eller hjælp til maling af listelofter

Maling af listelofter er som udgangspunkt en opgave, der er til at klare for de fleste gør-det-selv-folk. Der kan dog opstå små og store udfordringer eller overvejelser undervejs. Ønsker du derfor at være på den sikre side, er du meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om din opgave. Vi er specialister i maling af vægge og lofter og kan naturligvis også udføre opgaven og male dit listeloft til en god pris – i første omgang kan du få et godt, gratis tilbud.