• Tilfredshedsgaranti
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Hvilken glans vægmaling skal du vælge?

Når du skal male vægge, er det vigtigt at vælge en glans vægmaling, der passer til det rum, der males i. Dit valg af vægmaling bør nemlig ikke være ens i alle rum, da rummene bruges forskelligt.

Skal du male vægge og loft i dit hjem, er det vigtigt, at det bliver gjort ordentligt. En del af et godt resultat er bl.a. at vælge en vægmaling, der passer til det rum, du skal male i. Det gælder for så vidt også dit valg af loftmaling.

Vægge i soveværelset udsættes ikke for samme ’belastning’ som eksempelvis vægge på dit badeværelse eller i køkkenet omkring kogepladen, hvor fedt og mados giver ekstra udfordringer med rengøringen. Derfor har dit valg af vægmaling og glans eksempelvis betydning for, hvor godt malingen beskytter, og hvor nemt det er at rengøre væggene.

Valget af din vægmalings glans påvirker bl.a. lysets genskin.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Gode råd til, hvilken glans vægmaling du bør vælge

Mængden af lak i maling angives på en skala fra 3-90 og kaldes glans. En vægmaling glans 5 indeholder f.eks. 5 % lak, mens en vægmaling glans 30 indeholder 30 % lak. Jo lavere glansniveau, jo mere mat er malingen, mens en højere glans er mere blank i sit udseende.

Hvilken glans maling du skal vælge kommer som nævnt an på, hvor i boligen du skal male. Generelt er det dog en god idé, at din vægmalings glans er højere end loftsmalingen. Vægge er nemlig mere udsatte end et loft og derfor kræver mere rengøring.

En lav glans vægmaling, f.eks. glans 5, egner sig fint til vægge i de fleste almindelige rum. Det er bl.a. soveværelser, hjemmekontoret og andre disponible rum. En glans 5 vil dog ikke være et godt valg til eksempelvis badeværelset, da vægmaling i glans 5 er svær at tørre af og holde ren.

For at gøre det lidt nemmere for dig at vælge den rette vægmaling og glans kan du tage udgangspunkt i følgende:

  • Værelser og stuer: glans 5-10 passer fint til almindelige rum
  • Køkkenet: glans 10-25 (pga. øget rengøringsbehov og beskyttelse mod fugt/mados)
  • Badeværelser: glans 25-50 (pga. fugt og vand, hvilket kræver ekstra beskyttelse)

Hvad end du skal male i dit hus, eller opgaven er maling af en lejlighed, så er det vigtigt at tænke over, hvilken glans vægmaling du skal bruge. Udover graden af beskyttelse og praktiske ting, som nemmere rengøring, så påvirker valget mellem en blank eller mat vægmaling også, hvordan lyset i dit rum reflekteres, og hvor meget genskin det skaber.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få hjælp til maling af dine vægge

Hos MalerKanonen har vi mange års erfaring med maling af både vægge og lofter. Virker din opgave lidt for uoverskuelig, er du i tvivl om valget af mat eller blank maling, eller har du bare ikke tiden til at få malet, så kan vi hjælpe dig.

Vores malere sikrer dig et perfekt resultat, så du ikke skal bekymre dig om, hvilken glans vægmaling du skal vælge til dine rum – det har vi helt styr på. Kontakt os derfor endelig for en snak og et uforpligtende tilbud, der passer til dit behov.