• Tilfredshedsgaranti
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Guide til maling af profilbrædder indendørs

Maling af et profilbræddeloft er en opgave, du sagtens selv kan klare med et flot resultat til følge. Det kræver dog, at du udfører opgaven korrekt. Så her får du en god vejledning til, hvordan du på bedste vis kan male indendørs profilbrædder.

Står opgaven på maling af et profilbræddeloft, kan du se frem til et flot resultat. Et nymalet træloft er nemlig flot at se på og påvirker samtidig helhedsindtrykket i din bolig positivt.

Hos MalerKanonen har vi mange års erfaring med at male trælofter, så derfor vil vi gerne gøre din gør-det-selv-maleropgave nemmere at gå til. Du kan nemlig sagtens selv male dit profilbræddeloft. Har du et ludbehandlet træloft, skal du dog gå lidt anderledes til værks. Det kan du læse om her: maling af et ludbehandlet træloft.

 

Maling af et loft med profilbrædder er en relativ nem opgave.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Vejledning til maling af et profilbræddeloft

  1. Afdæk gulv og møbler: Dæk gulvet af med afdækningsplast eller lignende, så du beskytter dit gulv og dine møbler eller andet inventar mod malingpletter. Du kan med fordel tømme rummet mest muligt.
  2. Gør træet rent med grundrens: Vask træet med en klud/svamp og grundrens. Når du skal male profilbrædder, er det nemlig vigtigt, at træet er rent, så du ikke maler oven i snavs og skidt, som har ophobet sig igennem flere år.
  3. Grund træet med grundmaling: For at gøre maling af loftets profilbrædder med slutmaling nemmere kan du med fordel grunde træet først. Slutmalingen vil efterfølgende hæfte bedre, så resultatet også bliver flottere og mere holdbart. Mal først kanter og hjørner med en pensel, og brug herefter en malerrulle med teleskopstang til maling af de store flader.
  4. Mal med slutmaling: Når grundmalingen er tør, er det tid til at male profilbrædderne. Ét lag maling er måske tilstrækkeligt, men forvent som udgangspunkt at skulle male loftet to gange for at sikre, at malingen dækker optimalt. Maler du mere end én gang, anbefaler vi, at du venter 10-12 timer mellem hvert lag maling, så malingen når at tørre.

Tips til opgaven: For at gøre det nemmere og mere komfortabelt at male profilbrædderne i loftet anbefaler vi, at du bruger en teleskopstang. Du kan også med fordel slukke varmen i din bolig eller male i vinterhalvåret, da kulde får træet til at trække sig sammen (så undgår du nemmere synlige sprækker og riller i træet).

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få hjælp til maling af et profilbræddeloft

Et nymalet loft med profilbrædder ser rigtig flot ud og skaber en mere indbydende atmosfære i din bolig. Men for at få det optimale resultat skal malerarbejdet naturligvis udføres korrekt.

Hvis du ikke er sikker på, om maling af profilbrædder indendørs er en opgave for dig – eller hvis du bare vil slippe for en øm nakke – så kan vi naturligvis hjælpe dig. Hos MalerKanon har vi dygtige malere med mange års erfaring i maling af lofter og vægge, der kan male dit profilbræddeloft på bedste vis. Lyder det godt, er du meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak og et gratis tilbud, der skræddersyes til din opgave.