• Tilfredshedsgaranti
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Maling af en lakeret trappe

Maling af en lakeret trappe er oplagt, hvis du eksempelvis ønsker et nyt udseende, eller fordi lakken er slidt godt og grundigt ned. Men hvordan skal det udføres? Læs med her og se, hvordan du skal male en lakeret trappe.

Lakerede trapper har flere fordele, hvilket også er grunden til, at denne type trappebehandling er vældig populær. Lak giver et flot udseende, der gør det muligt at se træets årer og struktur. Og samtidig giver lakken optimal beskyttelse mod ridser, stød og anden slitage.

På et tidspunkt er det dog tid til fornyelse. Hvis du synes, trappen er slidt og grim eller bare trænger til et nyt udseende, kan du male trappen, så den får et helt anderledes udseende. Alternativt kan du også få slebet din trappe. Her kan du dog læse mere om, hvordan du skal gribe opgaven an med maling af en lakeret trappe.

 

En slidt trappe kan nemt fornyes med maling.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Forberedelse

Forberedelse er en vigtig del af stort set alle maleropgaver. Det gælder også, når du skal male en lakeret trappe. Resultatet af dit arbejde bliver nemlig bedre og mere holdbart, da malingen eksempelvis nemmere kan hæfte på rene overflader.

Slib trappen: Første trin i processen er at slibe den lakerede trappe. Slibningen fjerner den eksisterende overfladebehandling, hvilket gør, at malingen kan hæfte bedre. Støvsug efterfølgende grundigt, så alt slibestøv og snavs fjernes.

Rengør trappen: Når lakken er slebet ned, skal du vaske og rengøre overfladerne, der skal males, grundigt. Her kan du bruge en gulvrens eller malerens (husk at følge anvisningerne på produktet og vask evt. efter med rent vand). Til sidst skal du tørre af med en opvredet mikrofiberklud. Overfladerne skal nemlig være helt rene og tørre, inden du fortsætter.

Gør overfalden jævn: Er der knaster eller søm- og skruehuller på trappen, kan du påføre knastelak med en pensel og pletreparere ujævnheder med spartelmasse. Efterfølgende skal områderne tørre, slibes og tørres rene.

Maling

Nu er overfladerne rene og tørre. Inden du går i gang med at male din trappe, kan det faktisk være en god idé at grunde den først. En god grundmaling giver nemlig bedre vilkår for malerarbejdet og gør det nemmere for malingen af hæfte.

Alternativt kan du male en ekstra gang med slutmalingen, men ofte er der penge at spare på at kombinere grunder og slutmaling frem for at male flere gange med den dyrere slutmaling.

Mal med grunder: Mal kanter og overflader med grunderen og lad den tørre i henhold til anvisningen på produktet.

Mal med slutmaling: Når grunderen er tør, og trappen er klar til at blive malet, skal du først male kanterne med en pensel. Herefter kan du fortsætte med en rulle til de store overflader, så arbejdet blivere nemmere. Mal i træets længderetning og gerne hurtigt og ’vådt-i-vådt’, så du ikke maler i halvtør maling. Det giver et bedre og flottere resultat.

Nu er din trappe færdigmalet. Lad malingen tørre ifølge anvisningerne og glæd dig til igen at kunne betræde din flotte trappe.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få hjælp til at male en lakeret trappe

Har du mod på selv at male din lakerede trappe? Så er det vigtigt med god forberedelse og gøre arbejdet ordentligt.

Ønsker du derimod professionel assistance af vores erfarne folk, hjælper vi naturligvis gerne. Hos MalerKanonen har vi nemlig stor erfaring med maling af lakerede trapper og andre indendørs områder i hjemmet. Derfor kan vi uden problemer klare opgaven for dig og sikre et godt og holdbart resultat. Kontakt os for at høre mere eller få et uforpligtende og helt gratis tilbud på opgaven.