• Tilfredshedsgaranti
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Skal jeg vælge grundet eller ugrundet glasfilt?

Hvis du skal i gang med en større maleropgave i hjemmet, er valget af grundet eller ugrundet glasfilt måske én af flere overvejelser, du gør dig. Men hvad er forskellen egentlig, og hvad betyder det for dit arbejde og det endelige resultat?

Når du skal male indvendigt i hjemmet, er der mange vigtige overvejelser at gøre sig. Har du den rigtige maling? Og har du styr på, hvilket forarbejde der skal udføres, inden det egentlige malerarbejde startes?

En anden og lige så vigtig overvejelse er om du skal bruge grundet eller ugrundet glasfilt – hvis altså du har besluttet dig for, at der skal opsættes filt på dine vægge, hvilket bestemt er en god idé. Men om du vælger den ene eller anden type af glasfilt påvirker faktisk dit malerarbejde, og det endelige resultat. Men hvad skal du så vælge – og hvorfor?

 

Valg ugrundet eller forgrundet glasfilt har indflydelse på dit malerarbejde.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Hvad er forskellen på grundet og ugrundet glasfilt?

I bund og grund har forskellen på om glasfilt er grundet eller ugrundet at gøre med, om glasfilten på forhånd er behandlet med vævfylder og dermed er klar til at blive malet på. Det vil sige, at efter opsætning af eksempelvis forgrundet glasfilt, vil du kunne fortsætte processen og begynde på det endelige malerarbejde – bruger du den ugrundede glasfilt, skal du først behandle den med vævfylder, inden du kan begynde på malerarbejdet.

Fordele og ulemper ved grundet og ugrundet glasfilt

Som ved alt andet i livet er der fordele og ulemper ved dine valg. Det gælder også, når du skal vælge mellem grundet eller ugrundet glasfilt – her er et par eksempler:

Håndtering: Grundet glasfilt kan være sværere at arbejde med end ugrundet glasfilt. Det kan virke en smule mere skrøbeligt end forgrundet glasfilt, og risikoen for, at det krøller eller knækker er højere. Ugrundet glasfilt kan altså være nemmere at sætte op på væggene, men efterfølgende er det nødvendigt at behandle filten med vævfylder, så den er klar til at blive malet på.

Tid og penge: Grundet glasfilt er et dyrere materiale end ugrundet glasfilt. Køber du forgrundet glasfilt slipper du til gengæld for at bruge vævfylder efter opsætningen af filten. Der er altså tid og penge at spare, såfremt du vælger grundet glasfilt.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få hjælp til din opgave

Hos MalerKanonen har vi mange års erfaring med både opsætning af glasfilt og maling af vægge og lofter. Derfor ved vi også en masse om fordele og ulemper ved glasfilt og kender til overvejelserne, når man skal vælge mellem grundet eller ugrundet glasfilt. Og måske skal du også overveje glasvæv som en mulighed. Det har nemlig andre fordele end glasfilt.

Føler du dig lidt på herrens mark og har brug for hjælp til maling af dine vægge inkl. opsætning af filt (eller væv), så kontakt os og få en snak om din opgave. Du kan også få et gratis og uforpligtende tilbud, så du helt slipper for alle bekymringerne i forhold til opsætning af filt og det efterfølgende malerarbejde.