• Tilfredshedsgaranti
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Få mere lysindfald i boligen med den rette maling

Hvis du savner mere lys i din bolig, kan simpelt malerarbejde måske være løsningen, der kan klare opgaven for dig. Med nogle få, enkle tricks kan du nemlig skabe en følelse af, at der kommer større og bedre lysindfald i dit hjem.

Bor du i en mindre bolig, f.eks. en lille lejlighed eller et hus med små værelser og rum, små vinduer og lavt til loftet har du sikkert tænkt på, hvor skønt det ville være med større og bedre lysindfald i dit hjem.

Men følelsen af trange rum og mangel på lys kan faktisk løses – eller i hvert fald reduceres – ved hjælp af effektivt malerarbejde. På den måde kan du også få mere lys uden at skulle sætte din lid til flere lamper i hjemmet. Her får du nogle simple tricks, der kan skabe større og bedre lysindfald, så du får mere lys ind i dit hjem. Endda kun ved brug af maling.

 

Maling kan påvirke lysindfald og rumstørrelse.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Brug det lys du allerede har: Når du ønsker mere lys, er du nødt til at bruge det lys, du allerede har i boligen. Vælger du en blank maling med en skinnende finish, dvs. en maling med en høj glans, kan det reflektere lysindfaldet, så rummet faktisk virker lysere.

Fokusér på kolde farver: Valg af malingens farve i et rum kan have stor effekt på lysindfald og opfattelsen af rummets størrelse. Kolde farver har – i modsætning til varme farver – den effekt, at de får rummets vægge til at trække sig tilbage, så hele rummet virker større, end det egentlig er. Og af den grund kommer rummet samtidig også til at virke lysere. Hvid maling er et klassisk valg, som mange tyer til. Men andre kolde farver og nuancer, som lysegrå, kan også have en positiv effekt.

Mal lysreflekterende overflader: Nogle overflader i hjemmet er mere eksponerede for lysindfaldet i boligen end andre – eksempelvis overflader i nærheden af vinduer samt brede, opadvendte overflader. Dermed er de også mere interessante, hvis du ønsker at få bedre lysindfald i hjemmet. Modsat vil du ikke opleve samme effekt, hvis du eksempelvis maler en overflade, der ikke rammes direkte af lys, men derimod vender væk fra det naturlige lys.

Vælg en lys farve til loftet: Har du et lavt loft, kan det være en god idé at overveje at male væggene og loftet i en lys farve. Undgår du de mørke farver og derimod anvender en lys farve eller nuance, vil det nemlig betyde, at der ser ud til at være højere til loftet end der faktisk er.

En anden tilgang til at skabe illusionen af et højere loft er at male den nederste del af rummet i en mørk farve, mens væggenes øverste del samt hele loftet males lyst.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få hjælp til at få mere lysindfald

Ønsker du mere og bedre lysindfald i din bolig, er hjælpen nær. Hos MalerKanonen har vi stor erfaring med indvendigt malerarbejde, der skaber bedre lysindfald og dermed en følelse af mere lys i hjemmet. Kontakt os gerne og hør mere eller få et gratis og uforpligtende tilbud på din maleropgave.