• Tilfredshedsgaranti
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Hvilken glans loftmaling skal du bruge?

Når loftet skal males, tænker du måske, at enhver slags loftmaling kan bruges og sikre dig det perfekte resultat. Sådan er virkeligheden dog ikke, da der findes forskellige typer af loftmaling og dermed også forskellige grader af glans loftmaling.

En maleropgave i hjemmet vil ofte kræve forskellige malingtyper, hvis du vil være sikker på at få det flotteste og mest holdbare resultat. Mange malinger er nemlig skabt specifikt til bestemte rum, materialer eller overflader.

Først og fremmest er der forskel på maling til forskellige rum, ligesom det også gælder graden af glans i malingen, dvs. hvor mange procent lak malingen indeholder. Maling af et loft kræver derfor overvejelser om, hvilken glansgrad der skal bruges. Og det afhænger bl.a. af, hvor i boligen der skal males.

 

Dit valg af glans loftmaling påvirker bl.a. loftets udseende.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Brug forskellige glans loftmaling i forskellige rum

Normalt maler man lofter i almindelige indendørsrum uden de store påvirkninger på lofternes udseende og holdbarhed (dette gælder ikke badeværelset). Derfor er en tommelfingerregel, at en loftmaling med lav glans, f.eks. 2-5, er et godt valg. Med den får man et loft, der er ret mat og derved ikke skaber ret meget genskin, ligesom det også er den overflade, der er udsat for mindst slitage.

Gipslofter og lofter med stuk – glans 2: Loftmaling med glans 2 passer godt til eksempelvis gipslofter samt lofter med stuk, hvor stukkens struktur og kanter vil fremstå mere tydelige, da der ikke er genskin fra lyset.

Loftet på badeværelset – glans 25: Badeværelsesloftet er noget helt særligt, da badeværelset er et vådrum. Når man maler loft på badeværelset er der derfor brug en højere glans, eksempelvis glans 25, der kan beskytte mod den damp og fugt, som med garanti vil udsætte vægge og lofter for en større påvirkning end de fleste andre rum i hjemmet.

Køkkenloftet – glans 10-25: Køkkenet er også et særligt rum, ligesom badeværelset, hvis man sammenligner det med almindelige indendørsrum, som værelser og stuer. Loftet i køkkenet udsættes nemlig for bl.a. mados, hvilket betyder, at det skal kunne klare at blive vasket. Derfor kan glans 10-25, dvs. en mere blank loftmaling, være et godt valg.

Påvirkning af lys: Dit valg af en loftmalings glans kan også påvirke lyset i rummet. Kommer der eksempelvis meget lys ind i rummet, kan en mat loftmaling være at foretrække for at undgå genskin. Modsat kan et mørkt rum opfattes lysere, hvis man vælger en mere blank loftmaling.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få hjælp til valg af loftmaling og glans

Hos MalerKanonen har vi stor erfaring med maling af lofter og dermed også valg af den ideelle glans loftmaling. Har du spørgsmål til glansgrader, og hvordan loftet i dit hjem males optimalt i forhold til dine ønsker og behov, så kontakt os gerne. Du kan naturligvis også få et uforpligtende og gratis tilbud på maling af et eller flere lofter.