• Tilfredshedsgaranti
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

5 tips til brug af forskellige farver vægmaling

Skal væggene i dit hjem males, kan du overveje brug af forskellige farver vægmaling – med lidt kreativitet kan du nemlig skabe et anderledes udseende i dit hjem. Her er fem tips fra vores malere til dit valg af vægmaling og farver.

Har væggene i dit hjem altid været helt hvide? Det er der som sådan intet galt i – det er i hvert fald det klart mest populære valg af maling i de danske hjem. Men brug af én bestemt farve maling – måske som supplement til den hvide maling – kan skabe et helt nyt og anderledes udtryk i dit hjem.

Hos MalerKanonen har vi mange års erfaring med maling af vægge indvendigt i huse og lejligheder. Derfor har vi også oplevet, hvordan mange af vores kunder har benyttet forskellige farver vægmaling til at skabe et anderledes udseende i deres hjem end blot de hvide vægge. Med baggrund i vores erfaringer med forskellige farver maling får du her 5 tips til brug af farver i dit hjem.

 

Forskellige farver vægmaling skaber forskellige stemninger i hjemmet.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Overvej andre farver vægmaling end hvid

Når du skal vælge en farve vægmaling, skal du naturligvis overveje hvid, da den har mange fordele. Men det er også værd at overveje både mørke og lyse farver, som supplement til den hvide farve. Dit valg af vægmalingens farve har flere udfald:

 

 

Skab en særlig stemning: Farver – især de mere iøjnefaldende af slagsen – kan tilføre en særlig stemning og atmosfære i hjemmets forskellige rum. I køkkenet eller stuen kan orange eller grøn skabe et mere energisk udtryk.

Tilfør mere lys til dit rum: I rum med stort lysindfald, f.eks. dagligstuen, kan du overveje lyse vægge, så den store mængde lys fremhæves i endnu højere grad. Dermed får du endnu større glæde af lysets mange positive egenskaber.

Gør rummet større: Lyse farver kan gøre rum større, men du kan også bruge mørke farver til at skabe en størrelsesmæssig kontrast. Males et gennemgangsrum med mørke farver kan der skabes en kontrast til tilstødende lyse rum, der på den måde vil åbne sig op og opfattes større. På samme måde kan man male vægge og loft i samme farve og derved snyde øjets opfattelse af, hvor væggen slutter, og loftet starter.

Fjern lys og skab hygge: Soveværelset er først og fremmest et rum til at sove i. Men med mørke farver og nuancer kan man fjerne noget af lyset i rummet og skabe en mere hyggelig og intim atmosfære.

Fremhæv elementer i rummet: Frem for at bruge en iøjnefaldende farve vægmaling kan du vælge en mere afdæmpet farve, hvilket kan bruges til at fremhæve andre elementer i dit rum, som flotte malerier, dekorative loftsdetaljer eller lysekroner.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få hjælp til valg af farver og din maleropgave

Hvad end du er til den traditionelle hvide vægmaling eller ej, så kan du med fordel overveje at kombinere de pæne hvide vægge med maling af en væg eller blot et mindre område i en anden farve.

Hos MalerKanonen har vi mange års erfaring med maling af vægge i hvid og andre farver. Har du brug for idéer til, hvilken farve vægmaling, der passer til dine ønsker, vil du høre mere om vores tidligere udførte opgaver, eller ønsker du et gratis tilbud på maling af dine vægge, så kontakt os endelig.