• Tilfredshedsgaranti
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

3 tips til forberedelse inden besøg af en maler

Godt og veludført malerarbejde kræver også god forberedelse – uanset om du selv skal stå for opgaven eller har hyret et malerfima. Her får du nogle gode tips, der gør det kommende malerarbejde nemmere og mere effektivt.

Hos MalerKanonen har vi mange års erfaring med professionelt malerarbejde for private og erhverv. Derfor har vi også erfaret, hvor stor en hjælp det er, når vores kunder forbereder de rum, der skal males, godt, inden vi går i gang med malerarbejdet. Derfor vil vi gerne give dig nogle konkrete råd til god forberedelse, inden malerarbejdet påbegyndes.

Vores tips gælder også, hvis du selv skal stå for malerarbejdet – vi har dog taget udgangspunkt i, at du har valgt at lade et professionelt malerfirma klare opgaven for dig, da det valg har nogle klare fordele for dig. Uanset hvem der skal udføre opgaven, så er forberedelse inden maling af bl.a. vægge og lofter en vigtig forudsætning for at få et flot resultat.

God forberedelse giver plads til at male optimalt.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Tøm rummet for møbler og inventar

Når der skal males indvendigt i bygninger, som huse og lejligheder, er det først og fremmest vigtigt at tømme rummene, hvor der skal males, helt for møbler og inventar. Alternativt kan du også flytte dine møbler ind midt i rummene, så de ikke er i vejen for malerne. På den måde bliver det lettere at udføre arbejdet optimalt eller bevæge sig rundt i rummene. Samtidig minimerer det også risikoen for, at der kommer maling på dine møbler eller andet inventar.

Er det ikke muligt at fjerne alle møbler, f.eks. store reoler eller skabe, kan du med fordel overveje at afdække disse med afdækningsplast, gamle lagener eller andet, der kan give beskyttelse mod malingen.

Rengør dine vægge

For at få det bedste resultat er det vigtigt med rene vægge, hvor overfladen er fri for bl.a. skidt, støv og spindelvæv. Her kan du eksempelvis vælge at tørre dine vægge af med en tør støvklud eller mikrofiberklud – vælger du at bruge en våd klud, skal du vente på, at væggene er helt tørre, hvilket kan giver udfordringer, hvis rengøringen foretages kort tid inden, malerarbejdet starter.

En ren overflade sikrer først og fremmest, at malingen sætter sig optimalt, så den ikke begynder at skrælle af kort tid efter. Derudover risikerer du også, at det bagvedliggende spindelvæv eller skidt på væggen kan ses, hvis man blot maler henover det.

Reparer eventuelle huller og skader

Dine vægge kan have synlige huller, f.eks. fra ophængte billeder, og skader. For at gøre malerarbejdet nemmere kan du reparere hullerne ved at fylde dem med Polyfilla eller lignende produkter. Alternativt kan malerne også spartle væggene og opsætte filt, så overfladen på væggene bliver helt jævn og ensartet – brug af filt har mange fordele, så det er værd at overveje, hvis du ønsker det flotteste resultat.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få hjælp til forberedelse og selve malerarbejdet

Hos MalerKanonen har vi hjulpet mange kunder med både rådgivning og udførelse af malerarbejde. Derfor kan vi også give dig flere gode råd med på vejen, inden arbejdet påbegyndes, så du forbereder dig bedst muligt. Samtidig kan du naturligvis også få et gratis tilbud på en eventuel maleropgave, så kontakt os endelig for at høre mere.