• Tilfredshedsgaranti
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

3 gode råd til rengøring af malede vægge

Rengøring af malede vægge er en vigtig del af god vedligeholdelse i hjemmet. Derfor bør det også være en del af din faste rengøringsrutine, da vægrengøring har flere fordele. Her får du tre gode råd til rengøring af malede vægge.

Flotte, nymalede vægge har mange fordele for både dig og dit hjem. Dine rum og dit hjem kommer først og fremmest til at se flottere og mere indbydende ud med sine fine overflader. Det gælder især, hvis dine rum males i hvid, da hvide vægge i høj grad er med til at forbedre lysindfaldet i dit hjem. Det flotte udseende har derfor også en positiv effekt på dig, da du får større glæde af dit hjem.

For at få mest mulig glæde af det flotte malerarbejde er det dog vigtigt med regelmæssig rengøring. Det er der flere grunde til:

  1. Flottere udseende: Rengøring kan fjerne støv, snavs, pletter og misfarvninger, så deres flotte overflade, farve og glans forbliver optimal længst muligt.
  2. Længere holdbarhed og levetid: Rengøring giver bedre beskyttelse, bl.a. mod slitage, hvilket også giver den malede overflade længere levetid.
  3. Bedre indeklima: Rengøring forhindrer fugt i at danne mug eller skimmel, hvilket naturligvis er med til at skabe et bedre indeklima.

Når du skal rengøre malede vægge er det vigtigt at tænke sig om, så du udfører opgaven på bedste vis. Derfor har vi samlet tre gode råd til dig.

 

Rengøring af vægge er vigtigt og kan f.eks. ske med bløde klude og børster.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

1. Vælg mellem tør eller våd rengøring

Der er flere tilgange til rengøring af malede vægge. Først og fremmest kan du vælge mellem tør og våd rengøring.

Tør rengøring kræver ikke vand og kan udføres med en tør støvklud, da den er bedre til at opfange støv end f.eks. en børste. Det kan være en nem måde at rengøre sine vægge som en del af den ugentlige rengøringsrutine og er bestemt bedre end ingen vægrengøring. Du kan også bruge en mikrofiberklud, hvis materiale er skabt til at rengøre og ikke mindst også beskytte den malede overflade. Skuresvampe har derimod en slibende effekt, hvilket ødelægger vægoverfladen.

Den optimale rengøring af dine vægge er dog våd rengøring, hvor du med almindeligt universalrengøringsmiddel nemt kan få pæne og rene overflader. Her er et godt råd at bruge to spande, ikke kun én, så du har én spand med en opløsning af rengøringsmiddel samt en spand med rent vand. På den måde undgår du at rengøre væggene med snavset vand.

2. Vask nedefra og op

Når du skal vaske dine vægge, kan du arbejde oppefra og ned eller nedefra og op. Det bedste resultat får du, hvis du starter nedefra og arbejder dig op. Du undgår nemlig, at vaskevandet løber ned over tørre vægflader, hvilket kan skabe lyse striber på dine vægge. Husk at skylle efter med rent vand og tørre overfladen af, f.eks. med en opvredet klud.

3. Gør rengøring af dine vægge til en fast rutine

Rengøring af vægge kan virke som en stor og uoverkommelig opgave. Men gør det til en del af din rengøringsrutine – enten den mindre ugerengøring eller den store hovedrengøring én gang om måneden eller hver 3. måned.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Har du spørgsmål til rengøring af malede vægge?

Hos MalerKanonen er vi eksperter i malerarbejde. Men vi har også stor erfaring med rengøring af vægge. Hvis du har spørgsmål til vægrengøring, kan vi sagtens hjælpe dig, så du udfører opgaven korrekt og får det bedste resultat. Giv os gerne et kald eller læs mere på vores side med gode råd.